REUTERS/Kim Kyung-Hoon / REUTERS
OVO JE KRAĐA, KAŽEM JA

VIDEO:NEVJEROJATAN PREVID Pogledajte kako je Vaha Halilhodžić pokraden na drugoj strani svijeta

Piše: Toni RončevićObjavljeno: 02. rujan 2016. 00:21

Reprezentacija Japana koju vodi bivši trener Dinama Vahid Halilhodžić iznenađujuće je poražena od Ujedinjenih Arapskih Emirata na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Japan je od UAE-a izgubio kod kuće rezultatom 1:2 iako je poveo već u 11. minuti pogotkom nogometaša AC Milana Keisukea Honde. Preokret Emiraćanima je donio Ahmed Khalil, član Al-Ahlija, golovima u 20. i 54. minuti susreta igranog u Saitami pred 59.000 gledatelja.

Japanci bi mogli imati pritužbi na suđenje obzirom da im nije priznat regularan pogodak pri kraju susreta. Takuma Asano je pucao, a vratar UAE-a Khalid Eisa zaustavio njegov pokušaj tek nakon što je lopta prešla gol-liniju. Spornu situaciju možete pogledati na 1:40 u videu.

Halilhodžić je inače preuzeo Japan u ožujku 2015. godine nakon odličnih rezultata s Alžirom s kojim je izborio osminu finala SP 2014. u Brazilu.

U ostalim utakmicama skupine B, Australija je slavila protiv Iraka 2:0, a Saudijska Arabija protiv Tajlanda 1:0. Izravan plasman u Rusiju imat će dvije prvoplasirane reprezentacije, a trećeplasirane ekipe iz obje skupine će igrati međusobno za posljednje, peto azijsko mjesto na SP.

------------------------------------------------------------------------------

Skupina A; Južna Koreja-Kina 3:2, Uzbekistan-Sirija 1:0, Iran-Katar 2:0.

Skupina B; Japan-UAE 1:2, Saudijska Arabija-Tajland 1:0, Australija-Irak 2:0.

Linker
19. travanj 2024 06:57