Hanzamedia
NE PONOVILO SE

ZAPANJUJUĆA BROJKA O KOLIČINI PADALINA Na maksimirski teren je u subotu palo čak 1640 hektolitara kiše, a iza ponoći nije bilo niti jedne lokve!?

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. rujan 2017. 13:20

Zvuči možda ta brojka uistinu velikom, ali kažu upućeni da je u subotu, u tih nekoliko sati dok je padala moćna kiša, službeno na maksimirski travnjak palo 1640 hektolitara kiše!?

Upravo u toj brojci, svi vide glavni razlog zašto je utakmica između Hrvatske i Kosova morala biti odgođena. Neće nitko previše o tome, a niti javno pričati, ali jasno je da drenaža maksimirskog terena nije najbolja na svijeta, iako, tu količinu vode teško bi ‘progutali’ i bolji travnjaci. Možda ne bi bio takav bazen, ali da bi se teško igralo, to sigurno. Uostalom, ovakvi se prolomi oblaka, tako dugotrajni i bezočni, ne događaju često, valjda se neće ponoviti.

Kad je kiša u subotu prestala, a stala je padati nešto prije 23 sata, radnici su izašli na teren i počeli ga ‘bušiti’ te već u jedan sat iza ponoći, kako smo čuli, nije na travnjaku bilo nijedne lokve vode. Što je opet, valjda, dokaz da ta drenaža nije katastrofalna, da nečemu još uvijek složi. Što opet naravno ne znači da te odvode ne bi trebalo preurediti, zadnji put se to rješavalo prije šest godina.

Kiša u nedjelju nije padala, zanimljivo, počela je lagano padati tek pred sam kraj susreta, nije dugo trajala. A teren je bio korektan, ne baš idealan, ali dovoljno dobar da na njemu pobijedimo Kosovo. I samo da dodamo, ne ponovilo se, koliko god se može treba spriječiti idući sličan potop.

Linker
20. travanj 2024 06:50