Reuters / Jason Cairnduff Livepic
USMENI DOGOVOR

ZATVORSKA PRESUDA I NEPRIMJERENI ISPADI IZ PROŠLOSTI – NISU NI NAJMANJI PROBLEM Kontroverzni nogometaš dogovorio transfer života?

Piše: Toni RončevićObjavljeno: 20. travanj 2017. 22:19

Nogometaš Paris Saint Germaina Serge Aurier navodno je postigao usmeni dogovor s menadžerom Manchester Uniteda Joseom Mourinhom oko transfera koji bi se trebao realizirati ovog ljeta.

Aurier bi u redove engleskog velikana prešao za, prema tvrdnjama medija, za odštetu od 20 milijuna eura, a s Mourinhom se sastao prije nekoliko dana. Reprezentativac Obale Bjelokosti (39 nastupa, jedan gol) je u PSG stigao prije dvije godine iz Toulousea za 10 milijuna eura, međutim, vrlo brzo su uslijedili brojni problemi. U veljači prošle godine je sudjelovao u jednom video-chatu s navijačima u kojem iznio cijeli niz uvreda na račun tadašnjeg trenera Laurenta Blanca, kao i nekolicine suigrača poput Zlatana Ibrahimovića, Gregorya van der Wiela, Edinsona Cavanija i Salvatorea Sirigua.

- Blanc je pič** koja gladi Ibrahimovića po jaj*** - rekao je, između ostalog. Aurier se ipak uskoro posuo pepelom zbog tog verbalnog izljeva riječima:

- Ovo bi mi moglo uništiti karijeru, nadam se da će mi oprostiti, posebno trener – izjavio je tada Aurier.

Oprošteno mu nije, izbačen je iz momčadi na neko vrijeme i sada ima skromnu minutažu, ali karijera mu očito nije uništena kada takav klub poput Uniteda vjeruje u njega. Štoviše, 'kiks' iz veljače prošle godine nije mu jedini. Igrajući za reprezentaciju u listopadu protiv Malija šokirao je gledatelje čudnom i neprimjerenom gestom. Naime, 24-godišnjak je zabio pa se zatrčao prema tribinama gestikulirajući rezanje vrata, a ni danas nije jasno što je htio poručiti.

Međutim, niti tu nije bio kraj – šlag na tortu 'sjajne' 2016. došao je krajem prošle kalendarske godine. Policija ga je zaustavila i htjela provjeriti ima li alkohola u krvi, ali Aurier se nije tek tako dao - odbio je puhati, a zatim je laktom nokautirao nesretnog policajca, zbog čega je dobio i uvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od dva mjeseca.

Unatoč svemu, čini se da će ipak imati priliku oživjeti svoju karijeru i vratiti se na pravi put. Mourinho bi tako mogao dobiti živopisnog i zanimljivog lika u svlačionici i bit će zanimljivo vidjeti kako će popularni 'Special One' izaći na kraj s njim, dakako ako se transfer ostvari.

Linker
22. travanj 2024 12:11