Milos Bicanski/Getty Images / Getty Images
ZALJUBLJEN U - HRVATSKU!

ZLOGLASNI SLOVENSKI ODVJETNIK KOJI JE ZNANJEM OSVOJIO EUROPU Novi šef UEFA-e pogurat će Regionalnu ligu!

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 15. rujan 2016. 16:00

Slovenija je Aleksandra Čeferina (48) najprije upoznala kao vrsnog odvjetnika koji je zastupao mnoga poznata imena, prije svih neka iz slovenskog svijeta politike i kriminala. Kako su uglavnom u pitanju bili političari ili kriminalci koji su se nelegalno nabrali novca, Čeferinova slika u javnosti nije bila prvi vrhu onih koje su išle u red omiljenih, u javnosti je bio etiketiran kao zloglasni odvjetnik.

Novi šef Uefe će dakako sada morati napustiti rad u odvjetničkom uredu, a i jako često će zbog obaveza biti udaljen od obitelji. “Sretan sam, jer imam veliku podršku i puno razumijevanje obitelji, a to je presudno”, kazao je nedavno Čeferin.

Aleksander je u braku sa suprugom Barbarom, te ima tri kćerke Ninu, Anu i Nezu. Otac Peter bio je odvjetnik, a majka Ana ravnateljica u osnovnoj školi.

Čeferin ima i kuću na Hvaru, a često govori kakon voli Hrvatsku i kako se kod nas odlično osjeća...

Inače, novi čelnik UEFA-e jedan je od onih koji se ozbiljno zalaže za regionalnu nogometnu ligu na ovim prostorima. Tako su barem nedavno pisali pojedini srpski mediji, premda u svojoj Sloveniji Čeferin nikada nije ozbiljnije iznosio stavove o toj temi. Međutim, ta bi liga, ako će je Čeferin dosta gurati, bila bitno drugačija od košarkaške ili rukometne.

- Razgovarao sam nekoliko puta o regionalnoj ligi, ali ona nikako ne bi zamijenila nacionalna prvenstva i ona ne bi bila zamišljena umjesto nacionalnih liga. Tu bi igrali oni klubovi koji bi tijekom ljeta ili jeseni ispali iz europskih natjecanja, isključivo u terminima rezerviranim za europske utakmice. Klubovi bi imali interes igrati u toj ligi zbog zanimljivosti, ali i zbog nagrada, tipa izravni plasman u Ligu prvaka ili u Europsku ligu. Mislim da ideja nije loša, ali svakako mora biti pod okriljen UEFA-e.

Linker
04. travanj 2024 00:10