Srdjan Vrancic / CROPIX
FIFA PREPLAŠILA MODRE

Zoran Mamić tvrdi: 'Halilović ide u Barcelonu, zabrana se ne odnosi na njegov transfer'

'Osobno sam kontaktirao Nou Camp. Alen odlazi, ugovor je potpisan i ništa se ne može dogoditi'
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. travanj 2014. 09:13

Šokirala je FIFA nogometni svijet, Barcelonu i njezine navijače, a “potres” se osjetio i u Zagrebu! Je li moguće da će već objavljeni transfer Alena Halilovića na Camp Nou propasti zbog Barcinih grijeha iz prošlosti? Zasad svi vjeruju da neće...

Dakle, FIFA je jučer “odrapila” kaznu Barceloni, zbog nepoštivanja pravila o transferima maloljetnih igrača u razdoblju od 2009. do 2013. Novčana kazna od 450 tisuća švicarskih franaka neće uznemiriti Katalonce, ali sigurno hoće odredba po kojoj u iduća dva prijelazna roka ne mogu dovesti nijednog igrača! Bez obzira na godine... Tu dolazimo do Alena Halilovića. FIFA nije objavila odnosi li se zabrana transfera i na odlazak Alena Halilovića u Barcelonu. Iako je njegov prelazak već službeno potvrdila i Barcelona, iako je sve dogovoreno i potpisano i činilo se kako ništa ne može pokvariti taj posao, stigla je rijetka, ali moguća FIFA-ina odluka! A Halilovićev ugovor s Barcelonom počinje teći tek od 15. lipnja, odnosno početka idućeg prijelaznog roka. Ili od 18. lipnja kad će Dinamov veznjak napuniti 18 godina. Potpuni raskorak.

- Odmah po saznanju te informacije osobno sam kontaktirao Barcelonu. U razgovoru s čelnim ljudima katalonskog kluba dobio sam potvrdu da se to ne odnosi na transfer našeg igrača Alena Halilovića. Sve je u potpunom redu, ne treba špekulirati, Alen na ljeto odlazi u Barcelonu, ugovor je potpisan i ništa drugo se ne može dogoditi, u to budite uvjereni - kazao je Zoran Mamić.

Međutim, vijest je u Barceloni i španjolskim medijima, izazvala potpunu konfuziju. Čak i mediji bliski Barceloni nisu bili sigurni, i još uvijek nisu, tiče li se FIFA-ina odluka Halilovićeva i dolaska vratara Borussije iz Möchengladbacha Marc-Andrea ter Stegena, koji su već ranije “riješeni”. Također, iz Barcelone su najavili žalbu na odluku, pa je moguće da i to malo odgodi kaznu. Isto tako, Barcelona će poslati FIFA-i i pismo u kojemu će tražiti objašnjenje odnosi li se kazna i na Halilovića i njemačkog vratara.

Saznali smo i da Halilović ima, zapravo, potpisan ugovor s Barcelonom B, a ne s “pravom” Barcelonom. Zašto? Zato što igrači Barcelone ne smiju igrati za Barcelonu B, dok oni iz B mogu u A, a Barcelona ga ipak planira “testirati” u B momčadi. No, Halilović i Barcelona potpisali su klauzulu koja ih obvezuje da u ljeto 2015. potpiše ugovor s “velikom” Barcelonom. No, je li Barcelona B zasebni pravni subjekt i izbjegava li FIFA-inu blokadu, s obzirom da se vodi kao rezervna momčad Barce i ne smije nikad ući u prvu ligu? I hoće li ova “caka” pomoći Halilovićevu odlasku u Barcelonu...

Linker
19. travanj 2024 11:33