Milos Bicanski/Getty Images / Getty Images
POTUKAO KONKURENCIJU

NOGOMETNA EUROPA JE ODLUČILA Slovenac Čeferin naslijedio Platinija na mjestu predsjednika UEFE!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. rujan 2016. 13:25

Kongres UEFA-e je u Ateni izabrao Platinijevog nasljednika, a to je Slovenac Slovenac Aleksander Čeferin koji je dobio 42 glasa dok je njegov jedini pravi protukandidat, Nizozemac Michael van Praag dobio 13.

Još jučer je Čeferin u Firenci upriličio završno predstavljanje za ljude iz država koje ga podržavaju. Okupili su se predstavnici 41 zemlje.

Svi su oni već tijekom poslijepodneva u utorak sletjeli u Atenu. Hrvatsku delegaciju činili su predsjednik HNS-a Davor Šuker, ujedno i član Izvršnog odbora UEFA-e, izvršni direktor Damir Vrbanović i voditeljica međunarodnog odjela Ivančica Sudac. Još prije Eura, na sastanku u Moskvi, jasno su kazali da su uz Čeferina.

Na sastanak je stigao i bivši predsjednik Europskog nogometnog saveza (UEFA) Michel Platini, koji je odstupio s te dužnosti u svibnju ove godine nakon što mu je zbog kršenja etičkih pravila zabranjen rad u nogometu na četiri godine, u svom je obraćanju zastupnicima izvanrednog kongresa UEFA-e u Ateni rekao kako smatra da nije napravio ništa pogrešno i da mu je savjest čista.

Getty

Platini je dobio priliku obratiti se članovima kongresa na početku izvanrednog zasjedanja. Etička komisija FIFA-e, koja je Platiniju izrekla kaznu, dopustila mu je obraćanje članovima kongresa UEFA-e usprkos zabrani iz "humanih razloga".

- Za mene je vrlo emocionalno biti ovdje, a ujedno sam i vrlo sretan jer će ovo biti moj posljednji govor na kongresu UEFA-e. Nastavit ćete raditi bez mene zbog razloga u koje danas ne želim ulaziti. Mogu samo reći kako je moja savjest čista, siguran sam kako nisam u ničemu pogriješio i nastavit ću se boriti u tom smislu na sudovima. Hvala vam, hvala za posljednjih devet godina, mislim da smo napravili odličan posao. Prijatelji nogometa, zbogom - rekao je Platini.

Linker
03. svibanj 2024 22:41