Davor Pongracic / Hanza Media / Hanza Media
SLABO IZDANJE NA SJEVERU

OBRANA JE U ŠVEDSKOJ BILA ISPOD RAZINE, CURILO JE NA SVE STRANE Ali, zašto je izbornik Gračan Tinu Jedvaju rekao - STOP!?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. listopad 2016. 23:26

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija, igrači do 21 godine starosti, nije uspjela izboriti plasman na Europsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Poljskoj, u odlučujućoj su utakmici za prvo mjesto u skupini 6 izgubili u Trelleborgu od Švedske sa 2-4 (1-1).

Hrvatska je tako natjecanje u skupini okončala na trećem mjestu sa 20 bodova, dok je Švedska izborila plasman na EP kao pobjednik skupine sa 24 boda.

Iako je posljednjih dana bilo govora oko priključivanja nekih igrača iz A vrste u mladu reprezentaciju, do toga nije došlo.

Naime, Kovačić i Rog nisu imali pravo jer su u oba susreta nastupali za Hrvatsku, dok je Nenad Gračan potvrdio da Tin Jedvaj neće biti priključen iako je bio na klupi i u Skadru i Tampereu.

S druge strane Šveđani također nisu imali na raspolaganju A reprezentativce. Izbornik prve momčadi Andersson nije dao zeleno svjetlo za Lindelöfa, Augustinssona, Kraftha i Franssona.

Inače, mlade reprezentacije Švedske i Hrvatske u povijesti su se sastale četiri puta, a Vatreni U-21 puno su uspješniji. Čak tri puta su slavili, jednom u gostima (2:0) te dva puta na domaćem terenu (1:0, 3:0) dok su jednom remizirali sa Šveđanima. Bilo je to u početkom rujna ove sezone kad smo u Koprivnici odigrali 1:1.

Linker
24. travanj 2024 13:58