Boris Kovacev / CROPIX
SVE SE OKRENULO

OD EURA DO PEDRA U SAMO POLA GODINE Bivši Vatreni kod Peteva gleda Dinamo s tribine: 'Ne nadam se ničemu! Na meni je da treniram i šutim'

GORDON SCHILDENFELD Bivši reprezentativac kod Dinamovog trenera Ivajla Peteva završio na tribini maksimirskog stadiona, među ‘žive’ ga možda vrati ozljeda Sigalija
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. veljača 2017. 09:35

Ponekad ostanete iznenađeni sastavima za koje se odluče treneri. Pogotovo u Dinamu, gdje ima mnogo kvalitetnih igrača u rosteru, tako da je zaista teško prognozirati tko će i kada zaigrati. Sjetite se samo koliko su sadašnji izbornik Ante Čačić i Zoran Mamić znali miksati u vrijeme dok su sjedili na klupi Modrih. Ipak, ima onih veći i manjih iznenađenja...

Recimo, na posljednjoj utakmici protiv Slavena Belupa bivši hrvatski reprezentativac Gordon Schildenfeld, koji je igrao za Vatrene na prethodnom Euru u Francuskoj, završio je na - tribini! Nije bio ni na klupi za pričuve.

Stoperski par bili su Sigali i Lešković, na klupi je sjedio mladi Dino Perić. Sad ne trebate biti previše mudri pa zaključiti da je trener Ivajlo Petev na neki način otpisao Šifu te da na njega više na računa. Jer nemojte nikako zaboraviti da će se uskoro oporaviti Filip Benković, mlada maksimirska zvijezda koja će, kad ga prestane boljeti tetiva, sigurno uhvatiti svoje mjesto u udarnom sastavu.

Zagreb, 210216.
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica za seniore 23. kolo MAXtv Prva Liga izmedju GNK Dinamo i HNK Rijeka.
Na fotografiji: Schildenfeld Gordon.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX
Gordon Schildenfeld

Ipak, s obzirom na to da Benković još uvijek nije spreman, a Sigali se ozlijedio na utakmici s Farmaceutima, očekuje li Šifo priliku u nastavku prvenstva? Drži li da će ga Petev sada približiti momčadi?

- Jako mi je žao Leonarda Sigalija. Momak je stvarno odlično radio, izvrsno je trenirao i igrao. Želim mu što brži oporavak. Ne znam što mu je točno, ali vidim da je radio magnetsku rezonancu i da ne treba na operaciju. Ali znate kako je to, vjerojatno će teško zaigrati do kraja sezone. Jadan on.... Prva utakmica i odmah ozljeda, nevjerojatna nesreća.

Dobro, niste odgovorili kako sad sebe vidite u toj priči? Je li to ona s fabulom - dok nekome ne smrkne drugome ne svane? Mislite li da ste sada bliži momčadi s obzirom na to da ste prvu utakmicu proljeća gledali s tribine?

- Ne znam... Odnosno znam. Sebe vidim samo kroz rad. Radim i treniram, nadam se da će se to isplatiti.

Ne želi se nametati

Prilično diplomatski odgovor... Jer na pripremama ste stalno bili u drugoj momčadi, onda protiv Slavena Belupa na tribini. Niste li možda razočarani s takvim statusom?

- Uopće nemam potrebu to komentirati.

U redu, sve jasno. Ipak, nadate li se da ćete ipak zaigrati u momčadi ovog proljeća?

- Ne nadam se ničemu! Na meni je da treniram i šutim.

Ali ozljedom Sigalija nekako se nameće da bi ipak mogli zaigrati?

- Ne treba se ništa nametati. Kažem, šutim i radim, to je sve što ćete od mene čuti.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
25. travanj 2024 00:18