CROPIX
HRVATI NA CIJENI

ODBIJENA PRVA PONUDA ZA NAJBOLJEG IGRAČA HNL-A, JEDAN TRANSFER STAVLJEN NA ČEKANJE Ovo je trojac na kojem bi Rijeka mogla zaraditi 12 mil. eura

Sportski direktor Srećko Juričić rješava kadrovsku križaljku na Rujevici uoči starta sezone
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 13. lipanj 2017. 13:34

Dok su se igrači okupljali u svlačionici, pred novinare je istrčao sportski direktor Srećko Juričić. Naoružan strpljenjem i oprezom iako su se novinarska pitanja redala jedno za drugim. Sasvim razumljivo, prijelazni rok u pravom smislu na Rujevici još nije počeo, sve što se tiče dolazaka i odlazaka do sada je bio pucanj u prazno. Doduše, nema više Kulušića i Totića kojima nije aktivirana dvogodišnja opcija, odnosno Bezjaka kojem je istekla posudba, a još uvijek nema ni novih lica iako će ih biti, po svemu sudeći, već idućih dana.

Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

Ipak, Juričić je krenuo okolnim putem, predstavio najprije nove/stare ciljeve riječkog prvoligaša.

- Pauza je bila kratka, više kao predah, ali takav je raspored i moramo početi novu sezonu najbolje što možemo. Želio bih ponoviti ciljeve koje imamo u klubu za svaku sezonu i koji se ne razlikuju od prijašnjih godina. Želimo biti u vrhu hrvatskog nogometa, a time mislim prvo, drugo, treće ili eventualno četvrto mjesto. Cilj je igrati i europske utakmice koje moramo shvatiti kao nagradu, odnosno samoodrživost kluba uz koju su povezani transferi i djelovanje u okvirima našeg budžeta - rekao je sportski direktor Rijeke pa pročešljao igračku križaljku.

Novi trener Schalkea

- Vjerujem da bi moglo biti ovaj tjedan nešto konkretno po pitanju dolazaka.

Krenimo ipak najprije od odlazaka. Transfer Josipa Eleza u Schalke težak između četiri i pet milijuna eura stavljen je na čekanje. Bundesligaš je promijenio trenera i sada se čeka zeleno svjetlo da se priča privede kraju. Ako se privede kraju.

Varazdin, 310517.
Gradski stadion Varazdin.
Finale nogometnog Kupa Hrvatske, utakmica GNK Dinamo - HNK Rijeka.
Na fotografiji: Andrej Prskalo, Josip Elez, Amir Hodzic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

- Radi se na odlascima Eleza, Andrijaševića i Bradarića. Razgovori su u tijeku, ništa nije definirano i nema nikakvih promjena za sada. Jesu li blizu? Nećemo pogađati. Prošli put smo za Eleza rekli da je blizu kraja pa se pokazalo da nije. Bolje da se nešto ne kaže pa kasnije demantira. Ta priča sa Schalkeom nije propala i dalje je aktualna.

Kod Bradarića se radi na njegovu transferu u Bolognu, iako postoji i interes Olympiacosa, Sportinga… Ipak, potvrdio je i Juričić da je opcija s talijanskim prvoligašem najizglednija, Rijeka bi na ime odštete mogla inkasirati i do pet milijuna eura.

Rijeka, 261116. 
Stadion na Rujevici.
Utakmica 17. kola Prve HNL izmedju HNK Rijeka i HNK Cibalia.
Na fotografiji:  Filip Bradaric.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

- Izglednija je opcija s Bolognom, ali razgovori još traju.

Odbijena 3 milijuna

Oprezan je Juričić i kada je riječ o Andrijaševiću, još jednom itekako traženom Rijekinom eksponatu. Standard Liege i Gent su u toj priči otišli najdalje. Iako još uvijek nema dogovora, Gent je spreman staviti na stol i do četiri milijuna eura. Gentovu prvu ponudu od 3 milijuna eura Rijeka je odbila, ali pregovori se nastavljaju.

- Standard Liege i Gent su zainteresirani, tu nema novosti.

Linker
26. travanj 2024 09:14