REUTERS/Vincent West / REUTERS
NOVO IME NA KLUPI

ONO ŠTO SE DUGO NAGAĐALO KONAČNO JE DOBILO I SVOJU POTVRDU Barcelona predstavila nasljednika Luisa Enriquea

Piše: HinaObjavljeno: 29. svibanj 2017. 22:01

Španjolac Ernesto Valverde u ponedjeljak je i službeno postao novi trener katalonskog giganta Barcelone.

Valverde je već otprije označen kao nasljednik Luisa Enriquea, koji je u tri sezone donio Barci devet trofeja, a Valverdeov dolazak je u ponedjeljak potvrdio i predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu.

Reuters / Albert Gea Livepic
REUTERS

Valverde (53) je bivši igrač Barcelone, a prošle sezone je bio na klupi Athletic Bilbao. Osim Baska, trenirao je i Valenciju, Villarreal, pirejski Olympiakos i Espanyol. On je i najdugovječniji trener Bilbao u čak šest sezona, a s Baskima je nakon 31 godine osvojio 2015. Kup Kralja pobijedivši u finalu upravo Barcelonu. S Espanyolom je igrao i izgubio finale Europske lige, a s Olympiakosom ima tri osvojena prvenstva i dva Kupa.

SEVILLE, SPAIN - APRIL 14:  Head coach Ernesto Valverde of Athletic Bilbao looks on during the UEFA Europa League quarter final second leg match between Sevilla and Athletic Bilbao at the Ramon Sanchez Pijuan stadium on April 14, 2016 in Seville, Spain.  (Photo by David Ramos/Getty Images)
David Ramos/Getty Images
Ernesto Valverde

Prema neslužbenim izvorima Valverde je potpisao dvogodišnji ugovor, a prvu službenu utakmicu imat će u kolovozu kada će se u španjolskom Superkupu sučeliti Real Madridu. Prije toga će odvesti momčad na pripreme u SAD gdje igrati s Realom, Manchester Unitedom i Juventusom.

Linker
24. travanj 2024 09:19