Marko Rog
 Damir Krajač / Cropix
EKSKLUZIVNO ZA SN

OPROŠTAJNI INTERVJU MLADE ZVIJEZDE 'Moja sadašnjost i budućnost je plavi dres drugog kluba'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. kolovoz 2016. 10:14

Hrvatski nogometni reprezentativac Marko Rog napustio je redove Dinama i karijeru će nastaviti u Napoliju, potvrdili su u Maksimiru. Dinamo i Napoli dogovorili su sve detalje oko prelaska Roga u redove talijanskog kluba s kojim će mladi igrač potpisati petogodišnji ugovor.

Premda službeni podaci o transferu nisu objavljeni nagađa se kako je vrijednost transfera između 15 i 16 milijuna eura.

Ako se sjećate, Napoli je prije nekog vremena u paketu za Pjacu i Roga nudio 35 milijuna eura, ali Pjaca nije želio, jer je odabrao Juve. Dobro je to bilo za Modre jer su sad zaradili 23 milijuna eura od Pjace, te još 18 od Roga, što ukupno iznosi sjajnih 41 milijun eura za ta dva igrača.

- Jako sam sretan što odlazim u veliki klub i talijansku ligu, ali s druge strane mi nije lako otići iz Dinama. I grada Zagreba. Proveo sam ovdje krasnu godinu, osvojili smo duplu krunu, igrali Ligu prvaka i sada ponovili taj fantastični uspjeh. Svojim sada već bivšim suigračima želim mnogo sreće u nastavku sezone. Što se mene tiče, jedva se čekam pridružiti novoj momčadi, ovo je veliki korak u mojoj karijeri i siguran sam da ću pomoći Napoliju u ostvarivanju ciljeva. Hvala Dinamu, navijat ću za njih, ali moja sadašnjost i budućnost je plavi dres drugog kluba, Napolija!

Pričalo se da niste forsirali svoj transfer, da vam je odgovaro i ostanak u Dinamu? Sve OK, ali to je mantra koju pričaju svi Dinamovi nogometaši?

- Kaj da velim kad je stvarno tako. Ali, ponovit ću sto puta, potpuno iskreno, bez demagogije, zaista nisam imao baš ništa protiv toga da ostanem u modroj svlačionici i krenem po nove trofeje u HNL-u i uspješne igre u Ligi prvaka. Jedina je to istina, nema druge. No, kad je stigla ta fantastična ponuda Napolija, kad mi se ukazala prilika igrati u tako velikom klubu, naravno da sam bio presretan, kao što sam sada presretan što ću biti igrač tog kluba.

Bi li Dinamo ove sezone mogao napraviti neki iskorak u Ligi prvaka?

- Dobili smo dosta tešku skupinu. Mislim da Modri mogu ravnopravno igrati sa Sevillom i Lyonom, ali, naravno, nećemo se sad zavaravati i pričati bajke, objektivno su to bolje momčadi od Dinama. Ta konstatacija ne znači ipak previše, jer im se na travnjaku Dinamo može suprotstaviti i tražiti svoj sportski rezultat.

Kojem ste se Dinamovih suparnika u Ligi prvaka najviše veselili?

- Juventusu! Zbog Mandžukića i Pjace, ali i zbog toga što se radi o velikom klubu. Jednom od najjačih u Europi. Bit će mojim bivšim suigračima biti pravi gušt igrati protiv njih. Ja ću to sad raditi u Serie A.

Bila je dobra i ona skupina Barcelona, Manchester City i Borussia iz Mönchengladbacha...

- Ma, dajte... Kad smo prije ždrijeba pričali u svlačionici, svi smo rekli da bismo baš ta tri kluba željeli izbjeći! Dobro je da nije ta skupina. Ova je za Dinamo super.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
20. travanj 2024 04:43