Matt Le Tissier
 Ben Hoskins/Getty Images
OTKRIO ZA BBC

PEDOFILSKI SKANDAL SE NASTAVLJA Legenda Southamptona otkrila: 'Kao klinci smo morali na gole masaže kod trenera'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. prosinac 2016. 11:22

Matt Le Tissier (48), legenda Southamptona, dao je novu dimenziju pedofilskom skandalu koji trese Englesku.

On je otkrio kako je kao dječak morao ići na takozvane 'gole masaže' kod trenera Boba Higginsa. U to je doba Higgins bio skaut i trener.

Higginsa su već ranije za seksualno zlostavljanje prozvala šestorica različitih nogometaša, a Le Tissier je među njima najzvučnije ime.

"Sce su nas na neki način skinuli i bacali na krevet...Bila je to jako brza masaža i bilo je neugodno", rekao je Le Tissier za BBC.

"Bilo je to nešto na što nismo navikli. Kao klinci ste stidljivi zbog svog tijela i nije vam drago skidati se pred drugima. Sjećam se da mi je bilo jako neugodno. Danas kad se toga sjetim znam da je bilo jako neugodno. Ali kao mladi dečko vidite da svi drugi to rade i svejedno se pitate: 'Je li to normalno?'. Kada se sjetim toga odvratno mi je i povraća mi se", dodao je Le Tissier.

Prozvani trener Higgins je još 1992. godine bio optužen za seksualno zlostavljanje, ali ga je tada sud oslobodio krivnje. Ukupno britanska policija istražuje više od 350 prijava seksualnog zlostavljanja dječaka u preko 50 klubova u periodu od zadnjih 30 godina.

Linker
18. travanj 2024 21:25