Emica Elvedji / Hanza Media / Hanza Media
TEŽAK UDARAC ZA RIJEKU

PENAL, PORAZ, MA SVE JE PALO U DRUGI PLAN, KEK OČAJAN 'Njegova ozljeda je sve bacila u zaborav. Teško mi je. Došla je i njegova majka pred stadion...'

Piše: Darko RužićObjavljeno: 08. kolovoz 2017. 01:45

U posljednjoj utakmici 4. kola Prve HNL nogometaši Osijeka svladali su aktualnog hrvatskog prvaka Rijeku sa 1-0 (1-0) pa više nema nijedne momčadi u nacionalnom prvenstvu sa stopostotnim učinkom.

U drugom derbiju ovoga kola Osijek je stigao do prve ovosezonske pobjede u natjecanju za prvaka Hrvatske, pri čemu je momčadi pod vodstvom Zorana Zekića pomogao i niz nesretnih okolnosti koji je zadesio goste.

Naime, momčad Matjaža Keka je već u 4. minuti propustila veliku priliku za vodstvo, kad je Gavranovićev udarac glavom obranio domaći vratar Malenica. U 22. minuti Rijeka je ostala bez ozlijeđenog dirigenta igre Filipa Bradarića, kojeg je morao zamijeniti Mate Maleš, a u 35. minuti gosti su ostali s igračem manje na terenu, jer je zbog dva žuta kartona zarađena u razmaku od tri minute isključen lijevi bočni igrač Mario Vešović.

Jedini pogodak u prvom dijelu, a pokazalo se i na utakmici, pao je iz kaznenog udarca. Sudac Fran Jović pokazao je na bijelu točku nakon što je Josip Elez gurnuo Zorana Lesjaka koji je bio u skoku. Siguran izvođač kaznenog udarca u 18. minuti bio je osječki kapetan Borna Barišić.

Također valja napomenuti kako su Riječani kraju dvoboja završili sa devet igrača na terenu, jer je drugi žuti karton u prvoj minuti sudačke nadoknade zaradio i Mate Maleš pa Matjaž Kek ni na njega neće moći računati u sljedećem kolu, već u petak, kad Rijeka na Rujevici dočekuje Dinamo.

Nakon utakmice trener gostiju Matjaž Kek nije govorio o jedanestercu.

- Kao sportaš moram čestitati Osijeku koji je iskoristio sve što mu se ponudilo. Ozljeda Daria Župarića je sve drugo stavila u zaborav. Teško mi je zbog njega. Došla je i njegova majka pred stadion, grozna situacija, želja mi je samo da što prije stane na noge. Imamo i druge ozlijeđene, Bradariću je iskočilo rame, Gavranović istegao aduktor, ali kažem, ništa mi nije važno samo da nam Župarić bude u redu.

S druge strane Zoran Zekić bio je zadovoljan pobjedom.

- Što reći, osim čestitati svojim igračima. Pobjeda nam je mogla biti i rezultatski izraženija. Čestitam i Riječanima na dobroj utakmici. Moja se momčad puno energetski istrošila, ali idemo dalje. Škorića sam zamijenio jer je i protiv PSV-a igrao ozlijeđen. Nisam htio, a ni bio bahat kada sam rekao da nas nitko neće sedam puta uzastopce pobijediti. Htio sam tom izjavom samo otkloniti fokus svojih igrača na drugu temu

Linker
27. travanj 2024 06:15