Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
SPORT I POLITIKA

PIŠE DRAŽEN KRUŠELJ Je li predsjednik ipak zakasnio s povlačenjem: Davor Šuker i suradnici ostaju bez političke zaštite?

Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 26. prosinac 2016. 22:12

Sredinom listopada dr. Tomislav Madžar boravio je u Tampereu kao službeni liječnik A reprezentacije, a nedugo po povratku u Zagreb preko HNS-ova tajnika Vlade Ivete uručena mu je depeša Davora Šukera - otpušten si! Svjedoci kažu da se dr. Madžar istog trena u povišenom raspoloženju nacrtao pred predsjednikovim uredom na vrhu Hiltona i da je tamo započela žestoka razmjena mišljenja, koja je završena doktorovim svečanim “harakirijem”. Poštedio je HNS-ove činovnike trošenja papira i dao otkaz...

Anegdota o dr. Madžaru ne bi zaslužila publicitet da ovaj 37-godišnji liječnik te povremeni menadžer u estradnim vodama (!?) njie u Savez unovačen kao član savjetničkog “entouragea” s Pantovčaka, suradnik Kolinde Grabar-Kitarović zadužen za sport i zdravstvo, a predsjednica i Šuker se od ovog tjedna nalaze na suprotnim stranama društveno-nogometne barikade. Je li dr. Madžar ovdje uzrok ili samo povod neprijateljstvu, sada već postaje manje bitno od činjenice da se predsjednica distancirala od nogometnih vlasti. U službenom priopćenju HNS je, istini za volju, pokušao “uzemljiti” visoki napon na potezu Hilton - Pantovčak. Dojam je, međutim, da ovaj pokušaj kontrole štete dolazi malčice prekasno.

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Oštra retorika Grabar-Kitarović prilikom posjeta Uefina predsjednika Aleksandera Čeferina kada je iznenadila javnost tezom da se nogomet igra za navijače i da oni u ložama nisu najvažniji, te Šukerov eksplicitan odgovor na HNS-ovoj Skupštini dan poslije (“predsjednica nije na našoj strani”), sugeriraju da nema prostora za sretnu simbiozu predsjednice i predsjednika. Pogotovo nakon šlagvorta za koji se pobrinula Porezna uprava rješenjem kojim obvezuje Šukera na plaćanje 6 milijuna poreza i prireza na 12 milijuna kuna jamčevine uplaćene za izlazak Zdravka i Marija Mamića na slobodu jer ne može dokazati porijeklo milijuna.

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

U nogometnim kuloarima rješenje Porezne uprave tumači se kao političko otvaranje sezone lova na Davora Šukera, koji je predsjedničku fotelju HNS-a nasljiedio od Vlatka Markovića u srpnju 2012. godine. Ako zaista namjerava krenuti u demontažu nogometne vlasti, Grabar-Kitarović trebat će savezništvo s premijerom Andrejem Plenkovićem, koji navodno ne namjerava kadrovirati po nogometnom savezu, ali je HDZ-ovcima na terenu podijelio instrukcije da se distanciraju od vodećih ljudi Saveza protiv kojih se vode sudski postupci za milijunski kriminal. 2017. bit će vesela kako na terenu, gdje je Rijeka začinila šampionsku utrku, tako i u forumima gdje Davor Šuker i suradnici očito ostaju bez političke zaštite...

Linker
20. travanj 2024 06:34