TomislavKristo/ CROPIX
DAN ODLUKE ZA ADEMIJA

POMILOVANJE, SMANJENJE SUSPENZIJE ILI POTVRDA ČETVEROGODIŠNJE KAZNE? Dinamov veznjak na Međunarodnom sportskom sudu u Lausanni spašava karijeru

Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 28. listopad 2016. 13:15

Danas je veliki dan za Arijana Ademija. Pojavljuje se na Međunarodnom sportskom sudu u Lausanni gdje će iščekivati hoće li biti pomilovan, hoće mi mu kazna biti smanjena ili će biti ona prvobitna, teška četiri godine.

Priču o njegovu slučaju sigurno ste pročitali već mnogo puta, kažnjen je zbog dopinga, a on i svi u maksimirskom klubu tvrde da je nevin, da je suplement koji je uzeo bio zagađen te da nije postojala baš nikakva namjera uzimanja nedopuštenih sredstava.

Kuća europskog nogometa ga je kaznila, UEFA nema milosti, a danas ćemo vrlo vjerojatno saznati što će reći Sportski sud, premda je moguće da odluka stigne i poneki dan nakon saslušanja. Kako god, bit će tako kako oni odluče, to je posljednja instanca, nakon nje više nema žalbe.

Jučer su u Švicarsku otputovali direktor Tomislav Svetina i Arijan Ademi.

Dokazi postoje

- Vjerujemo da će se uvažiti naši argumenti te da će dan završiti pozitivno za Arijana i za Dinamo - kazao nam je direktor Svetina.

Damir Krajac / CROPIX
Arijan Ademi

Nije društvo iz Maksimira otišlo praznih ruku, sa sobom su nosili nalaz još jednog neovisnog laboratorija koji potvrđuje da su uistinu suplementi koje je Ademi uzeo bili zagađeni, da on to nije mogao znati te da tako na njemu nema nikakve krivnje.

- Mi se nadamo da će Sportski sud uvažiti te dokaze, te da bi na kraju dana zaista mogli čuti radosne vijesti - zaključio je Svetina. Kao što vidite, što se tiče Ademijeve kazne, u Dinamu postoji veliki optimizam. Međutim, ne treba se unaprijed veseliti i bilo što pretpostavljati. Tko zna kako će odlučiti Međunarodni sportski sud? Kazne za doping uistinu se rijetko smanjuju ili ukidaju, pa je zato vrlo zanimljivo što će se danas dogoditi.

Linker
21. travanj 2024 00:41