Action Images via Reuters / John Sibley Livepic REUTERS / REUTERS
VRAĆANJE KORIJENIMA

BILIĆ OBJASNIO IDEJU KOJA MU JE DONIJELA POBJEDU Stari 'Ćirin recept' pali i u Londonu: 'Ovaj sustav najviše odgovara našim igračima'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 16. listopad 2016. 10:07

Slaven Bilić slavio je u malom londonskom derbiju i skinuo veliki teret s leđa. Hrvatski stručnjak loše je krenuo u novu sezonu, naveliko se špekuliralo da mu prijeti otkaz, no njegov West Ham sinoć je pobjedom protiv Crystal Palacea najavio izlazak iz krize te se na ljestvici podigao iznad zone ispadanja. U Premier ligi su Hammersi nanizali pet utakmica bez pobjede, ovo im je bio tek drugi trijumf u osam susreta.

- Pohvale momčadi. Pokazali smo sve, karakter, duh, zaslužili smo pobijediti, gol je bio plod sjajne akcije više igrača. Odmah nakon Middlesbrougha počeli smo se pripremati za ovu utakmicu, zaigrali smo s trojicom u obrani jer takav sustav najbolje odgovara našim najboljim igračima, i meni se jako sviđa. No, važniji je pristup kojeg smo imali, kako smo pokrivali jedni druge i zatvarali suparnika. Pokazali smo koliko smo dobri kao momčad i kao kolektiv. Ipak, treba nam više od jedne utakmice, više od jedne pobjede - rekao je Slaven Bilić.

West Ham je po kiši i skliskom terenu do pobjedničkog pogotka stigao u 19. minuti, povratnik Cresswell je asistirao ubačajem s lijevog boka, a Lanzini je iz blizine zabio. Krajem prvog poluvremena Ogbonna je u kaznenom prostoru srušio Bentekea koji je sam preuzeo odgovornost, ali je poslao loptu malo pokraj gola. Nakon toga još jednu veliku priliku propustio je belgijski napadač, glavom je pogodio vratnicu.

Okvir gola uzdrmao je u nastavku i Antonio za West Ham, a Cresswell je u završnici zaradio dva žuta kartona za dvije minute, prvo za simuliranje, potom za povlačenje suparnika. Od 75. minute Hammersi su bili s desetoricom, no dojam je da je sudac Atkinson oštetio goste jer je Cresswell bio srušen u Palaceovom šesnaestercu, trebao je to biti jedanaesterac.

- Cresswell je odigrao odličnu utakmicu, za mene je ono bio penal na njemu, a drugi žuti karton bio je vrlo strog - komentirao je Bilić.

U nadoknadi je spašavao vratar Adrian, sjajnom reakcijom nakon udarca Wickhama sačuvao je Bilićevoj momčadi sva tri boda.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
24. travanj 2024 16:15