Julian Finney/Getty Images
ULAŽU STOTINE MILIJUNA EURA

DOSTA SMO GLEDALI TEATAR APSURDA, VRIJEME JE ZA NAJVEĆE STVARI Nakon Ronalda i hrvatskog tandema, engleski div u lovu na zastrašujući kvartet!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. lipanj 2017. 00:48

Engleski div Manchester United ima velike planove za sljedeću sezonu. Tek šesto mjesto osvojeno u Premiershipu ih nimalo ne usrećuje, a menadžer Crvenih vragova Jose Mourinho zasukao je rukave i aktivno radi na pojačanju momčadi.

Naravno, ciljevi su veliki, portugalski stručnjak nikada se nije zadovoljavao mrvicama i špekulira se samo velikim nogometnim imenima. Nakon što je Cristiano Ronaldo ušao na radar prije 10-ak dana i nakon što su se hrvatski reprezentativci Ivan Perišić i Marcelo Brozović doveli u kontekst velikog kluba - jedan u većoj, drugi u manjoj mjeri - evo i novih.

To su Harry Kane, Alvaro Morata, Jordi Alba i Raphael Varane - sve odreda članovi vrhunskih europskih klubova.

Kane je napadač Tottenhama i najbolji strijelac Premiershipa za prošlu godinu s 29 pogodaka na kontu, a godinu ranije je postigao 25 i također zauzeo prvo mjesto na listi najboljih strijelaca. Sjajne igre potpisuje i u reprezentaciji Engleske s osam golova u dosadašnji 19 nastupa.

Iznos odštete Tottenhamu navodno bi bio 115 milijuna eura, što bi bio svjetski rekord.

- Mourinho se jako divi Kaneu, a iako predsjednik Tottenhama Daniel Levy odbija ponuda, mislim da bi ga 'smekšalo' 115 milijuna eura - kažu upućeni izvori s Otoka engleskim medijima.

United je za Moratu ranije nudio 70, a Real je tražio 80 milijuna eura. Pregovori su propali, ali su se obnovili prije nekoliko dana. Mourinho cilja dovesti napadača nakon što je postalo jasno da Ibrahimović napušta Old Trafford, ali nisu mu samo napadači na pameti.

Tako je zagrizao Jordija Albu, Barcelonina liejvog bočnog koji tamo s uspjehom igra već punih pet godina. Prate ga od ožujka, uspostavljeni su kontakti između klubova, ali nejasno je što o svemu misli novi trener Barcelone Ernesto Valverde nakon što njegov prethodnik Luis Enrique nije bio nesklon prodaji Albe.

Varane je sjajan stoper, ali uvijek nekako ostane u drugom planu Real Madrida. Tako je bilo i u protekloj sezoni u kojoj je upisao 23 nastupa u prvih 11 u Primeri. Nije malo, ali nije ni puno, a godine prolaze i Francuzu je dosta nesigurnog statusa. Mourinho ga je trenirao prije nekoliko godina kada je bio u Realu i iako mu nije davao veliku minutažu, uvijek ga je hvalio. Sadašnji trener Reala Zinedine Zidane je održao razgovor s Varaneom i nagovarao na ostanak, no vidjet ćemo odluku francuskog braniča.

Podsjetimo, Manchester je posegnuo za Ronaldom nakon podizanja optužnice u Španjolskoj, jer je Portugalac izajvio da želi otići, a spominjala se odšteta od 200 milijuna eura. Hrvatskog reprezetnativca Ivana Perišića se pak već jako dugo povezuje s Crvenim vragovima, vrijeme prolazi i čeka se dogovor oko odštete. Brozovića se nije toliko spominjalo, ali se prije 10-ak dana pojavila kombinacija prema kojoj bi i on navodno mogao u Manchester United, ali teško je reći koliko tu ima istine.

Kako bilo, veliki su planovi na Old Traffordu, popularno zvanom 'Kazalište snova' makar je prošlih godina više podsjećao na 'Teatar apsurda'. Ulažu se ponovno stotine milijuna eura u nadi da će se konačno vratiti u sami vrh i igrati kao nekad...

Linker
24. travanj 2024 00:44