REUTERS/David Klein
POD STALNIM PRITISKOM

ENGLEZI JEDNOGLASNI - DANAS JE BILIĆEV 'DAN D' 'Tako vam je to. Kada jednom krene, praktički ne prestaje. Tu nema pomoći'

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 30. rujan 2017. 16:08

Nakon domaćeg poraza od Tottenhama (2:3) u prošlom kolu u iznimno dramtičnom dvoboju, engleski mediji su današnju West Hamovu domaću premierligašku utakmicu sa Swanseajem (početak u 16 sati) označili kao onu u kojoj Slaven Bilić jednostavno ne smije kiskati. Dakle, otočki mediji su gotovo jednoglasni - hrvatski trener danas mora pobijediti Swansea jer bi mu u suprotnom klupski vlasnici mogli uručiti otkaz.

Bilić veći dio ove sezone živi pod velikim pritiskom stalnih medijskih špekulacija o odlasku s klupe Čekićara, a i on je svjestan je u kakvoj je situaciji...

Ide im s Velšanima

- Ponekad se smiješ, nekad si ljutit, nekad tužan, a ponekad te to sve skupa čini još više motiviranim - kazao je Slaven Bilić pa dodao:

- Naravno da se to sve reflektira na vas, pa ljudi smo. Ne mogu kukati zbog svog posla i situacije.

Inače, od posljednjih deset utakmica protiv Swansaeja, West Ham je izgubio tek jednu i to je također jedan od razloga na kojem Slaven Bilić može temeljiti svoj optimizam. Isto tako, na raspologanju će imati Manuela Lanzinija, koji se vraća nakon ozljede, a prema svemu sudeći spreman bi trebao biti i Michail Antonio.

- Ljepše je kad sve ide kako treba, dakako, no sve je ovo dio posla. Želim se izvući iz ove situacije u kojoj sam se našao, a jedini način da to napravim je da imam više dobrih nego loših dana - jasan je bio bivši hrvatski izbornik.

Kad jednom krene...

- Tako vam je to. Kada jednom krene, praktički ne prestaje. Tu nema pomoći. Utakmica po utakmicu ili dvije po dvije. Tako je to u modernom nogometu jednom kad otvorite stranicu o utakmici koju morate pobijediti. Swansea moramo pobijediti. Razmišljam o utakmici za utakmicom, ne razmišljam o svom ugovoru, ugovor imam - istaknuo je.

Također je plasirana informacija da bi u slučaju negativnog rezultata klupu West Hama mogao preuzeti Carlo Ancelotti, koji je dobio otkaz u Münchenu, no to u ovom trenutku ipak ne zvuči kao realna opcija.

Linker
19. travanj 2024 09:58