REUTERS/Andrew Yates / REUTERS
NIKOLA VLAŠIĆ ZA SN

ENGLEZIMA NIJE DUGO TREBALO DA SHVATE ŠTO IMAJU, HRVATSKI DRAGULJ ODUŠEVIO OTOK 'I ja sam iznenađen koliko mi Koeman ukazuje povjerenja'

NIKOLA VLAŠIĆ ZA SN Mladi hrvatski reprezentativac zabio prvi gol za Everton, i to u Euroligi, ali smatra da je tek prvenstvo pravo mjerilo
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 30. rujan 2017. 15:31

Englezima nije puno trebalo da upoznaju Nikolu Vlašića. I da shvate kakvog su igrača dobili.

- Katkad mi je teško povjerovati da ima tek 19 godina, a da tako zrelo igra nogomet.

To su riječi Ronalda Koemana, menadžera Evertona. Vlašićeva izvedba u četvrtak protiv Apollona u Europskoj ligi i njegov prvi gol u dresu engleskog premierligaša kojim je postavio 2:1 (završilo je 2:2) valjda će pomoći i Koemanu da skrati vrijeme neodlučnosti glede Vlašićevih mogućnosti.

- Sretan sam, lijepo je zabiti prvi gol za momčad kojoj pripadaš, ali nismo dobili utakmicu protiv Apollona, a to je bio i moj najvažniji zadatak na utakmici - smireno će Vlašić, koji je dobio poziv za U-21 reprezentaciju Hrvatske za utakmice protiv Bjelorusije i Češke.

Engleski mediji jedinstveni su u ocjeni da ste bili najbolji Evertonov igrač protiv Apollona, ali dio njih posebno ističe činjenicu da ste već sada u stanju bitno unaprijediti napadačku igru Evertona?

To se i očekuje

- Jako sam kratko u klubu, svjestan sam da proces adaptiranja još uvijek traje i doista ne mislim da sam dosad odigrao nešto posebno. Zabio sam Apollonu, ali bio sam u dobroj poziciji koju su mi pripremili suigrači, a još nekoliko dobrih poteza na utakmici nešto su što se i očekuje od napadača. Međutim, ne dvojim da je preda mnom još puno posla i da moram značajno podići razinu svoje igre te se tako nametnuti treneru i za utakmice u Premiershipu. Nemojte zaboraviti da sam u prvenstvenim utamicama još uvijek u drugom planu, a to su ipak najvažnije utakmice koje igramo i one najviše pokazuju kvalitetu i status igrača u klubu. Tek kada se nametnem za takve utakmice moći ćemo razgovarati o tome da sam se doista uklopio u momčad i da igram na dobroj razini. Naravno, presretan sam što imam priliku igrati u Europskoj ligi, što igram kup utakmice, ali u ovom trenutku ne vidim baš nikakav razlog za bilo kakvu euforiju oko onoga što pokazujem na terenu.

Alex Livesey/Getty Images
Getty Images

Morate se ipak složiti da je povjerenje koje vam zasad pokazuje Koeman izvanredno, odigrali ste dvije pune utakmice plus poluvrijeme protiv Apollona?

- Svjestan sam toga, i dakako da sam i sam dijelom iznenađen povjerenjem koje mi ukazuje trener. Doista igram u ritmu jedne utakmice tjedno, čak i da sam ostao u Hajduku ne bih imao jači ritam od toga, tako da sam prelazak u Everton “prebolio” na jako dobar način. Vjerojatno je to posljedica moje brze i dobre prilagodbe onome što Everton traži na treninzima, jer jako sam zadovoljan načinom na koji sam odradio sve dosadašnje treninge i uklopio se u momčad.

Nije bilo nervoze

Kako je Everton izgledao nakon tri poraza u nizu?

- U Hajduku bi se valjda i tribine tresle nakon takva tri poraza, ali u Evertonu nisam primijetio bilo kakvu nervozu ili nešto što bi sugeriralo nekakvo nezadovoljstvo. Naravno, svi mi smo bili svjesni da ne igramo ni približno na svojoj optimalnoj razini i da to moramo što je moguće prije promijeniti. Čim smo dobili dvije utakmice u nizu atmosfera je u svlačionici odmah bila bitno popravljena.

Očekujete li da će odlična igra i pogodak Apollonu pridonijeti tome da vam Koeman povjeri značajniju minutažu i u Premiershipu?

- Volio bih da bude tako, ali ako se to i ne dogodi nema razloga za bilo kakvu brigu. Pred nama je jako puno utakmica, a to znači i dovoljno prostora za napredak i dokazivanje treneru, kao i svima ostalima u klubu. Kažem još jednom, nisam do sada napravio ništa posebno zbog čega bih imao pravo razmišljati o boljem statusu - zaključio je Nikola Vlašić.

Linker
18. travanj 2024 05:28