REUTERS
TEŠKI DANI

FOTO: SLAVEN BILIĆ RAZOČARAN, OVO SE NE PAMTI OD 1998. GODINE Pogledajte što je sve hrvatski trener proživljavao u utakmici spasa

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 01. listopad 2016. 22:55

Slaven Bilić spasio je bod, ali nova utakmica bez pobjede dodatan je udarac West Hamu koji nikako da ugleda sunce. Middlesbrough, ekipa blizu dna tablice i bez velikih igrača, osim golmana, vodila je u Londonu golom Stuanija u 51. minuti, no Payet je čudesnim solo prodorom u 57. donio bod Ćekićarima. Sve u svemu, najgori je ovo start londonske momčadi još od 1988. godine.

Sportske novosti u nedjelju, 2. listopada donose kupone za dva najveća spektakla - nogometni derbi Dinamo - Hajduk i hokejski dvoboj Medveščaka i SKA Peterburg!

Pronađite kupone u nedjeljnim Sportskim novostima i zamijenite ih za ulaznice - u Maksimiru za istočnu tribinu i za tribine u Ledenoj dvorani.

Čitatelji kupone iz SN za ulaznice mogu zamijeniti od 10 sati ujutro na blagajnama u Maksimiru, a kupon iz SN za ulaznicu za istočnu tribinu moći će zamijeniti 100 najbržih čitatelja!

Blagajne u Domu sportova otvaraju se 90 minuta prije utakmice (utakmica počinje u 17 sati), a kupone iz SN za ulaznice moći će zamijeniti najbržih 50 čitatelja. Za hokejski spektakl svaki kupon iz SN vrijedi za dvije ulaznice, pa povedite i prijatelja, curu, dečka...

----------------------------------------------------------------

Sportske novosti u nedjelju objavljuju ekskluzivni intervju s izbornikom Kosova Albertom Bunjakuom.

Prvi trener reprezentacije Kosova otkriva samo za SN životnu kalvariju zbog koje je kao mladić morao izbjeći iz Prištine, a smio se vratiti tek kad se Kosovo odcijepilo od Srbije:

"Srbi su me osudili na 20 godina zatvora jer nisam htio pucati na Vukovar i Hrvate. Pobjegao sam iz Prištine, do Švedske se probijao i pješke..."

Samo u SN u nedjelju pročitajte ekskluzivni (i eskplozivni) intervju s izbornikom Kosova!.

Zabrinjavajuće je da West Ham opet nije odigrao dobru utakmicu. Tek u završnici prvog poluvremena mogao je do vodstva, međutim Mark Noble je prvo propustio realizirati lijepu šansu, da bi potom pogodio gredu. Zapravo je dobro šutirao s ruba kaznenog prostora, ali malo mu je nedostajalo sreće. Često su se Bilićevi igrači odlučivali za udarac, no uglavnom su pokušavali s distance.

U 51. minuti Viktor Fischer je ubacio iz kornera, a Christian Stuani dovodi goste u vodstvo. No, Payet je sjajnim solo prodorom matirao poznatog vratara Viktora Valdesa, negdašnjeg čuvara mreže Barcelone i ipak osigurao bod. Cheikhou Kouyate jednom je ubacio loptu u mrežu, no gol nije priznat zbog prethodnog prekršaja, Simone Zaza je bio aktivan i tražio šansu, bez realizacije. West Ham je stigao do četiri boda, ali barem je prekinuo seriju od četiri prvenstvena poraza. Iako to nikoga nije moglo učiniti sretnim.

Bilić, dakako, nije bio zadovoljan.

- Osjećam pritisak zato što nisam sretan s našom pozicijom na tablici i zbog toga što smo izgubili četiri utakmici zaredom. To je ispod mojh standarda. Ali ja vjerujem u svoju ekipu i vrijedan sam radnik. Iako nismo u ovoj utakmici pobijedili, pokazali smo da je tim živ. Imamo zajedništvo, moramo ga češće demonstrirati - rekao je Bilić koji je opet imao peh s ozljedom jer morao je izvaditi iz igre mladog braniča Sama Byrama.

- Čak nije niti udario loptu, čudo je da je kvrcnulo, ne znamo koliko će dugo biti izvan stroja. Dečki su po pritiskom zbog loših rezultata i to sve utječe na ovo što nam se događa.

Igrači?

- S ovim bodom smo zaustavili propadanje i napravili korak u pravom smjeru. Payet je dao strašan gol, ali ne možemo se osloniti samo na njega, moramo biti bolji u obrani i napadu - komentirao je obrambeni igrač Ćekićara James Collins, a vratar Adrian je govorio slično:

- Pokazali smo timski duh i karakter, Payet je zabio stilom Messija, to je golem gol za nas.

Aitor Karanka, menadžer Boroa, bio je nasmijan jer eto i oni su našli s kim će osvojiti prvi bod u četiri utakmice.

- To je dobra stvar nakon tri poraza. West Ham nije u najboljem trenutku, ali oni imaju nevjerojatne igrače. Payet je zabio super gol, kvalitetan pojedinac kao on uvijek pravi razliku - pričao je Karanka.

Nema sumnje da će Bilić opet dobiti porciju kritika. I to sočnih i oštrih. Niti sa slabašnim rivalom nije dohvatio pobjedu, srećom po njega slijedi reprezentativna stanka.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
17. travanj 2024 11:19