Slaven Bilić
 Reuters / John Sibley Livepic
KOLUMNA ZA LONDON EVENING STANDARD

ISPOVIJEST SLAVENA BILIĆA Hrvatski trener na udaru objasnio svoju izjavu koja je podigla veliku prašinu na Otoku

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. prosinac 2016. 00:10

U svojoj kolumni u London Evening Standardu Slaven Bilić pokušao je objansiti vlastite kritičke izjave usmjerene prema momčadi nakon visokog domaćeg 5:1 poraza od Arsenala prošlog vikenda.

Podsjećamo, tada je Bilić između ostaloga progovorio o slabijem intenzitetu svojih igrača, kako na utakmicama, tako i na treninzima, što su neki dočekali kritički.

"Moji komentari nakon utakmice s Arsenalom o gubitku intenziteta na treninzima su isprovocirali neke reakcije, kao što sam i očekivao. Govorio sam iskreno, kao što to uvijek nastojim raditi i nisam među onima koji smišljaju isprike, jer navijači to uvijek primjete. Želio bih iskoristiti priliku i nešto raščistiti: kada sam govorio o gubitku intenziteta nisam prstom uperio u svoj stručni stožer. To je pogrešno. Mislim da sam već četiri ili pet puta naglasio da sam ja taj koji je odgovoran i to je moj posao. Vjerujte mi, mi se ne zafrkavamo na treninzima, ne nikako nije tako", napisao je Bilić, pa nastavio.

"Glavni razlog zašto smo izgubili intenzitet je taj što smo imali puno ozljeda u kratkom vremenskom periodu. Onda smo znali igrati po tri utakmice tjedno, pa smo morali izbalansirati stvari, ne baš hodati po jajima, ali biti oprezni na treninzima. To je ono što bih želio raščistiti. Nisam kritizirao svoj stožer. Nisam želio kukati zato jer smo izgubili od Arsenala već isprovocirati reakciju kako bismo vratiti taj intenzitet. Jesam li vidio tu reakciju? Imali smo nekoliko dobrih dana treninga, ali ja želim vidjeti dobru reakciju dugoročno. Moj je posao izvući najbolje od igrača, a ne igram na kartu krivnje jer se time ne postiže ništa.

Bio sam jako razočaran nakon Arsenala i ono što sam rekao rekao sam iz srca. Sada, gotovo tjedan dana kasnije želim raščistiti da je to sve zbog udarca kojoj su našoj momčadi nanijele ozljede. Možda sam trebao pričati više o utjecaju ozljeda nakon same utakmice. Možda je to bila moja pogreška, ali uvijek sam mrzio govoriti nešto nakon poraza što zvuči kao izlika", objasnio je hrvatski trener, čiji se klub nalazi u teškoj poziciji na tek 17. poziciji premierligaške ljestvice, tek bod bod iznad zone ispadanja, a u nedjelju putuju na noge Liverpoolu.

Linker
20. travanj 2024 05:02