REUTERS
KONFLIKT POTAMNIO NASLOV PRVAKA

LAVINA REAKCIJA ZBOG JEDNE SMS PORUKE Trofejni menadžer se sukobio s upravom i napušta slavni klub: Evo tko vreba iz prikrajka...

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 18. lipanj 2017. 23:40

Kad se Antonio Conte nedavno putem SMS-a zahvalio Diegu Costi na suradnji vjerojatno nije bio ni svjestan kakvu je lavinu problema izazvao. Naime, prema britanskim medijima uprava Chelsea prije svega zamjera način na koji je Conte odbacio Costu, a isto tako se ne želi riješiti Brazilca, naprotiv, želi ga zadržati u svojim redovima, no teško je vjerovati da će tip kao što je Conte promijeniti svoje mišljenje i dozvoliti da mu se netko miješa u odabir igrača.

Istina, bilo je i ljepših načina da priopći svoju odluku Costi, no što je tu je. S druge strane, čelnici Bluesa, dojam je, to gledaju s financijske strane, što je, dakako, sasvim razumljivo. Jedan je to od razloga zašto Conteov ostanak na Stamford Bridgeu i nije više siguran.

Dodatan problem mogu stvarati nesuglasice između Talijana i klupske uprave kad je u pitanju prijelazni rok. Naime, Conte je i prije nekoliko tjedana jasno naglasio kako je potrebno osvježiti momčad, dovesti nekoliko kvalitetnih igrača, koji će dati dimenziju više u igri, budući da će sljedeće sezone Chelsea igrati Ligu prvaka, a činjenica je da neće moći borbu na dva fronta pratiti sa 13-14 ozbiljnih igrača u rosteru. Ipak, Abramovič, kako pišu britanski mediji, neće ovog ljeta biti toliko darežljiv kao što je svojedobno znao biti.

Britain Football Soccer - Chelsea v Middlesbrough - Premier League - Stamford Bridge - 8/5/17 Chelsea's Diego Costa celebrates scoring their first goal with Pedro Action Images via Reuters / John Sibley Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
Reuters / John Sibley Livepic

Sporna i pojačanja

Bivši talijanski izbornik u svojim redovima želi vidjeti lijevog beka Alexa Sandra, koji se u nedavno završenoj sezoni potpuno afirmirao u Juventusu, ali kako stvari sada stoje, ta mu želja neće biti uslišena. Conte je također iskazao interes za dovođenje Alvara Morate za kojeg se raspituju nekolicina klubova, no dojam je da Manchester United ima “pole postion” kad je igrač Reala u pitanju.

Vrijedi spomenuti kako je Conte razočaran i odlaskom svojeg pomoćnika Stevea Hollanda, koji je prihvatio poziv engleskog izbornika Garetha Southgatea da se pridruži njegovom stručnom stožeru. Nejasno je Talijanu kako je uprava mogla tako olako pustiti, kako tvrdi, odličnog trenera, koji sjajno razumije nogometnu igru.

Dakle, relacije između Contea i čelnika Chelseaja u ovom trenutku nisu dobre, što je malotko mogao očekivati s obzirom na remek-djelo koje je napravio Talijan prošle sezone, no o tome više ne treba trošiti previše riječi, dosta se tinte potrošilo na njegov posao s Bluesima i način na koji je pokorio konkurenciju i osvojio Premiership.

Prema pisanju talijanskih medija, situaciju u Londonu osluškuju iz Pariza. Nije tajna da je Conte želja doprvaka Francuske PSG-a, uvjereni su u Parizu da je on trener s kojim bi napokon mogli napraviti pravi, toliko željeni iskorak u Europi i naravno vratiti se na tron Francuske. Uprava PSG-a nije zadovoljna radom Unaija Emeryja, puno su više očekivali od njega.

MADRID, SPAIN - MAY 22: Head coach  Unai Emery of Sevilla FC gives instructions during the Copa del Rey Final match between FC Barcelona and Sevilla FC at Vicente Calderon Stadium on May 22, 2016 in Madrid, Spain. (Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)
Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Činjenica je da je podbacio u domaćem prvenstvu, a ona utakmica na Camp Nou u Ligi prvaka će ga još dugo proganjati i još će se neko vrijeme pitati što bi bilo kad bi bilo... Uglavnom, Emery nije uvjerio svoje poslodavce da je kalibar za ovaj posao i zato su Parižani spremni sve napraviti da dovedu Contea na Park prinčeva.

Navodno mu u slučaju dolaska garantiraju ostanak sunarodnjaka mu Marca Verrattija, ali i odriješene ruke kad je u pitanju prijelazni rok. Uostalom, spoznali smo da za PSG novac nije problem.

Laurence Griffiths/Getty Images
Getty Images

Veći problemi

Kako će se ova situacija rasplesti teško je prognozirati, iako nam se u ovom trenutku Conteov ostanak u Chelseaju ipak čini kao realnija opcija. Conte sigurno sljedeće sezone želi napraviti korak više, želi igrati bitnu ulogu u Ligi prvaka, a za to su mu, kako je i sam rekao, potrebna pojačanja.

Hoće li to shvatiti i Roman Abramovič ostaje vidjeti, u suprotnom bi se mogao naći u većim problemima nego što trenutačno jest, mogao bi izgubiti jednog od najboljih trenera na svijetu.

Linker
20. travanj 2024 10:32