Pep Guardiola
 Reuters / Jason Cairnduff Livepic / REUTERS
CRNE LISTE

MASOVNA ČISTKA U SLAVNOM EUROPSKOM KLUBU Ovo bliža povijest ne pamti! Trofejni menadžer otpisao kompletnu jednu momčad?!

Piše: Toni RončevićObjavljeno: 25. svibanj 2017. 23:43

Menadžer engleskog premierligaša Manchester Citya Pep Guardiola slaže igračku križaljku za sljedeću sezonu i pritom nema previše sentimenta, čak i kada su u pitanju igrači zaslužni za brojne sjajne rezultate iz prethodnih godina.

Pep Guardiola je, naime, službeno potpisao otkaze Bacaryu Sagni, Jesusu Navasu, Willyu Caballeru i Gaelu Clichyu odnosno obznanjeno je da im se neće produživati ugovori kada isteknu kroz koji tjedan. Primjerice, njih četvorica su ukupno 16 godina u klubu, vodili su City do naslova prvaka u dva navrata i mahom gotovo uvijek bili među ključnim ljudima.

Nesretni četverac se tako pridružio Pablu Zabaleti koji već aktivno traži novi klub, ali to nije sve. Guardiola će, čim se vrate s posudbi, poslati 'zahvlanice' Wilfriedu Bonyu, Joeu Hartu, Samiru Nasriju te Eliaquimu Mangali! Neka znaju ljudi što ih čeka, neka ostave svaku nadu već u zrakoplovu da ih ne bi šokiralo kada slete, ali, niti to nije sve: voljan je Španjolac nasloniti uho i ako koja ponuda pristigne za Nolita i Kelechija Iheanacha, a navodno niti Nicolas Otamendi nije previše siguran...

Drugim riječima, čak 11 igrača je na 'crnoj listi' jednog od najboljih menadžera današnjice koji očito ima puno planova za nadolazeće ljeto i želi složiti kadar po vlastitom ukusu. Baš čovjek i nema milosti, a nije mu vjerojatno najbolje sjelo niti tek treće mjesto u prvenstvu kada znamo koliko je trofeja osvojio u Barceloni u razdoblju od 2008. do 2012. godine.

Tada je triput bio prvak države, dvaput osvajač Lige prvaka, dodao je i pet kupova. Valjda će ova 'terapija' - kakve se ne bi posramili ni vrhunski diktatori - dati rezultata.

Linker
24. travanj 2024 07:35