REUTERS/Phil Noble
ODLUKA FA-A

NAGAZIO LOVRENA NA GLAVU, ALI OSTAO BEZ KAZNE 'Ne mogu reći da sam razočaran. Moramo nastaviti, to je dio igre'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 17. listopad 2017. 23:33

Derbi između Liverpoola i Manchester Uniteda (0:0) povukao je i “repove” u jednom detalju. Naime frustriran zbog loše poluvremena u jednom je duelu Belgijanac Romelu Lukaku nagazio po glavi hrvatsko stopera Dejana Lovrena. Za taj start Lukaku nije dobio niti žuti karton, a dosta se taj detalj provlačio kroz engleske medije.

No niti nakon pregledavanja snimke na kojoj je jasno da je u dvoboju između napadača Mancjester Uniteda Lukakua i stopera Liverpoola Lovrena nedvojbeno viđeno gaženje po licu, očekivalo se da će barem naknadno FA kazniti nervoznog Belgijanca, piše Slobodna Dalmacija.

No od svega ništa, bez obzira na situaciju koja je na anfieldu izazvala buru negodovanja među gledateljima, pritiska na suca da kazni ovu nesportsku reakciju, ni FA naknadno neće pokretati postupak.

Zanimljivo je da su dvije nogometne legende s Otoka nekadašnji igrač Liverpoola Graeme Souness i Arsenalov Thierry Henry bili otprilike istog mišljenja kao i “disciplinci” FA oko spomenutog događaja.

- Vjerujem da nije želio nagaziti Lovrena na podu.Obojica su krenuli u start, događaju se ovakve stvari, sudac je dobro procijenio. Lovren je bio jači u duelu, izbacio Lukakua iz ravnoteže i onda se dogodio udarac kopačkom u glavu – objasnio je Souness.

- Nemam osjećaj da je u ovom naknadnom startu bilo nekakve namjere, jednostavno se dogodilo – dodao je Henry.

Dejan Lovren je pak oko cijele situacije odgovorio novinarima na pitanje na tiskovnoj konferenciji.

- Iskreno, mislim da je to namjerno napravio. Bio je na meni, mogao se pomaknuti. Da me udario slučajno, barem bi se ispričao, ali vidio sam da je nervozan tijekom utakmice i možda je to bio razlog – kazao je Lovren novinarima, a o odluci FA je dodao:

- To nije moja odluka, ne mogu reći da sam razočaran. Moramo nastaviti, to je nogomet, dio igre.

Inače Lovren i Lukaku su imali bliske dvoboje još u vremenima dok je hrvatski igrač nastupao za Dinamo, a Belgijanac dolazio u dresu Andrelechta, ali i u prosincu prošle godine kada je Lukaku u dresu Evertona izazvao konflikt, a Lovren mu nije ostao dužan.

Linker
19. travanj 2024 00:10