REUTERS
NI SREĆA NIJE POMOGLA

NEOBIČNA UTAKMICA ZAVRŠILA NESRETNO PO HRVATA Bilić objasnio poraz: 'Razočarani smo, kad zabiješ dva gola u gostima, trebao bi i uzeti koji bod...'

ENGLESKA Neobična utakmica nesretno završila za momčad hrvatskog trenera
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 12. ožujak 2017. 14:13

Ludu utakmicu odigrali su Bournemouth i West Ham. Domaćin je promašio dva jedanaesterca, gosti su poveli, a nakon preokreta su uspjeli izjednačiti. Imala je momčad Slavena Bilića bod u džepu sve do 90. minute, kad je napadač Joshua King iskoristio jednu odbijenu loptu i postao šesti Norvežanin s hat-trickom u Premier ligi.

Čekićarima je ovo bio drugi uzastopni poraz, a u prvenstvu su bez pobjede u posljednja četiri kola.

"Kad na gostovanju postigneš dva pogotka, trebao bi nešto i upisati, zato smo razočarani. Oni su promašili dva jedanaesterca, stoga smo bili sretni da smo gubili samo s jednim golom razlike. Mogli smo povećati prednost koju smo imali, ali nismo uspjeli. Kad smo krenuli po treći gol, ostavili smo im previše prostora za kontranapad", rekao Bilić i dodao:


11-3-2017 Bournemouth - West Ham 3-2 Highlights by allhighlights

"Pokazali smo odlučnost, nije bio problem u pristupu. Nego jednostavno, taj kraj. Preuzeli smo rizik, igrali smo s izrazito napadačkom postavom, ali kad smo izjednačili trebali smo biti malo pametniji", zaključio je hrvatski trener.

Posebno je zanimljivo da je King promašio prvi jedanaesterac u 9. minuti, poslao je loptu pokraj gola, a u 37. minuti udarac Afobea s bijele točke zaustavio je Randolph. Međutim, taj je dvojac donio preokret Bournemouthu u 48. minuti, Afobe je bio asistent, a King strijelac.

Mogao zabiti 4-5

- Mogao sam zabiti četiri ili pet golova da nisam promašio penal, ali sam sretan zbog osvojena tri boda, ovo je izuzetno važna pobjeda za nas. Morali smo uložiti puno truda, ali znao sam da ćemo ih dobiti - rekao je King.

Zadovoljan je bio i menadžer Eddie Howe.

- Liga je zahtjevna, ali ponosan sam na svoje igrače koji se nikad ne predaju. Ovo je veliko olakšanje.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
23. travanj 2024 20:35