REUTERS
POMOĆNIK SLAVENA BILIĆA

NIKOLA JURČEVIĆ ZA SPORTSKE NOVOSTI West Ham ima velike planove: 'Napravili smo dobar posao, treba nam još samo jedan napadač'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 20. srpanj 2017. 22:34

West Ham puni pluća i brusi igru za novu sezonu u austrijskom Bad Waltersdorfu, gdje se tradicionalno pripremao Arsenal, i kamo su hrvatski novinari nerijetko pohodili zbog poljske reprezentacije na Euru 2008. godine, pa Eduarda da Silve, eto sada Slavena Bilića i Nikole Jurčevića.

- Tri sata smo danas (srijeda) trenirali, sat i pol na terenu, potom rastezanje, i sve što ide s tim - kazao nam je jučer Nikola Jurčević.

Baš su htjeli Austriju, lani su putovali po Americi, igrali utakmice i loše krenuli u sezonu, sada su napravili prave pripreme, hoće li biti bolje?

- Sve ide po planu, imamo idealne uvjete, stvarno kvalitetno radimo. Prošle godine imali smo i dugačka putovanja, sad kad gledam jasno je da je sve kako smo zamislili, ali pravi odgovor će ipak dati Premier liga.

Važna uloga

Pojačanja stižu, aktivni ste na tržištu…

- Došli su nam Joe Hart kao golman i Pablo Zabaleta na desnom braniču, a očekujem da nam se uskoro priključi i Marko Arnautović. S njim bi trebalo biti sve OK, a nakon toga tražimo samo još jednog centarfora.

Pisalo se da ste blizu Keiti Baldeu iz Lazija, doista izvrsnom krilu, je li to samo patka?

Football Soccer - England v Iceland - EURO 2016 - Round of 16 - Stade de Nice, Nice, France - 27/6/16
England's Joe Hart 
REUTERS/Yves Herman
Livepic
REUTERS/Yves Herman Livepic / REUTERS

Od 7. do 9. mjesta

- Ne vjerujem da je to realno. Možda postoje neki razgovori, ali nisam siguran da će biti nešto od toga. Znamo da je Keita kvalitetan igrač, da ga traže neki veliki klubovi, pa mogu samo kazati da ne znam koliko je to objektivno.

Trojac koji ste naveli itekako vam treba.

- Hart je reprezentativni golman Engleske i očekujemo od njega da bude pojačanje. Pratili su nas veliki problemi na desnom beku, rotiralo se tu više igrača, sada smo doveli Zabaletu, argentinskog reprezentativca koji godinama igra na toj poziciji. Računamo da nam budu od goleme koristi. Isto tako, Arnautović je igrač za kojeg mislimo da nam može donijeti veliku kvalitetu jer je već tri godine najbolji ili ponajbolji igrač Stokea, kluba iz sredine tablice kao što smo mi. I sad trebamo još jednu špicu s obzirom da su Carroll i Sakho u fazi oporavka od ozljede. Ako budu ta četvorica novaka, držim da smo napravili odličan posao u prijelaznom roku i da možemo igrati važnu ulogu u Premier ligi.

BAD TATZMANNSDORF, AUSTRIA - JULY 19: Head Coach Slaven Bilic and Assistant Coach Nikola Jurcevic chat during the West Ham United training session at Bad Tatzmannsdorf on July 19, 2016 in Bad Tatzmannsdorf, Austria. (Photo by Christian Hofer/Getty Images)
Christian Hofer/Getty Images
Slaven Bilić i Nikola Jurčević

Kakve su ambicije?

- Teško je precizno govoriti, ali ako gledamo da postoji šest najvećih klubova koji prednjače u kvaliteti i budžetu, što su dva Manchestera, Chelsea, Arsenal, Liverpool i Tottenham, tu je i Everton, koji je izgubio Lukakua, ali i potrošio više od 100 milijuna za pojačanja, mi bismo trebali biti u borbi za sedmo, osmo, deveto mjesto. To je više bih rekao interni cilj, a ne neki postavljeni zadatak. Želimo biti jedna od vodećih ekipa, izuzmemo li najbolje. Radimo da bismo bili na tragu prve sezone. Ako je druga bila solidna, prva je bila odlična, u ovoj planiramo da bude barem vrlo dobra ili odlična. Opet, na startu imamo tri gostovanja zbog Svjetskog prvenstva u atletici na našem stadionu.

Hoće li se što okrenuti na samom vrhu engleskog prvenstva?

- Rekao bih da je slično kao i u minulom prvenstvu, nove su nijanse, a nisu ni završili prijelazni rok. Svatko može biti i prvi i šesti. Bit će otvorena borba. Chelseaju će biti teže jer izgubili su Diega Costu, a i igraju u Ligi prvaka, dok su lani imali koncentraciju samo na Premiership. Kada sve zbrojim malu bih prednost dao Manchester Cityju. Jaki su i još se pojačavaju.

Dakle, vidite Guardiolu da će se vinuti na vrh.

- Da, ali nezahvalno je prognozirati, nigdje nije takva koncentracija kvalitetnih momčadi kao u Engleskoj.

Ivan Perišić glavni je junak jedne od zasad nerealiziranih transfer priča, je li on taj koji bi donio nešto posebno Manchester Unitedu?

Soccer Football - FC Slovacko v West Ham United - Pre Season Friendly - Rohrbach, Austria - 19/7/16
West Ham manager Slaven Bilic and assistant manager Nikola Jurcevic (2nd R)
Action Images via Reuters / Heinz-Peter Bader
Livepic
EDITORIAL USE ONLY.
Reuters / Heinz-Peter Bader Livepic

Perišić treba Unitedu

- Mislim da bi on bio pojačanje za njih. S obzirom da uz Lukakua, od kojeg se očekuje da nadomjesti Ibrahimovića i zabije 25 golova u sezoni, nemaju opasne strijelce naprijed. Dobri su Lingaard ili Martial, ali ne zabijaju puno golova. Želja za Perišićem je u principu potraga za tim drugim napadačem koji djeluje više na krilu, ali je u stanju dati 10-15 golova u takvoj momčadi kao što je Manchester United. On to može, to je razlog zašto ga traži Jose Mourinho. Vrstan je igrač koji bi im uz Lukaku donio ubojitost koja bi bila dovoljna vjerojatno da se bore za sam vrh.

Linker
16. travanj 2024 09:42