Clive Brunskill/Getty Images
OMJER NOVCA I MINUTAŽE

OVO SU NAJVEĆI PROMAŠAJI NAJBOGATIJE LIGE SVIJETA Plaćeni suho zlato za gotovo ništa: Mjesto pronašao i najskuplji nogometaš svih vremena

Piše: Toni RončevićObjavljeno: 27. svibanj 2017. 00:06

Unosni transferi su uobičajena stvar u najbogatijoj ligi svijeta - Premiershipu. Ludo se troši i ne štedi na novcu, ali ne ispadnu svi transferi kako se prvotno očekivalo.

Ako gledamo omjer potrošenog novca na transfer i broja odigranih minuta - lako je uočiti koliko su pojedini igrači (pre)skupo stajali neke klubove, a jedan engleski portal je sastavio listu, kako oni to vide, najgorih kupovina prošloga ljeta.

Za neke su iskrcane i desetine milijuna eura, a igrali su jedva koju stotinu minuta.

Ovu listu predvodi Tottenhamovo pojačanje za napad Georges-Kevin Nkoudou. Potentni 22-godišnjak je plaćen 10 milijuna eura Marseilleu, upisao je svega 49 minuta, što znači da je za svakih 60 sekundi klub potrošio 210.000 eura. Englesko tlo nije bilo sretno niti Michyu Batshuayiu, kojeg je Chelsea kupio također iz Marseillea - on je koštao 158.000 eura po odigranoj minuti (39 mil. eura odštete, 239 minuta).

Transfer u Premiership nije puno sreće donio niti Lucasu Perezu koji je za 20 milijuna eura Deportivo zamijenio Arsenalom -Londončane je koštao 73.000 eura za svaku odigranu minutu, a slijedi ga Nampalys Mendy, Leicesterovo pojačanje (odnosno promašaj) iz Nice koji je za 271 minutu plaćen 15 milijuna eura (56.000 eura za minutu).

Slijedi ga najskuplji nogometaš svih vremena Paul Pogba. On je stigao za 105 milijuna eura u Manchester United, ali je ispalo da je za svaku odigranu minuti (makar ih je bilo puno) koštao Crvene vragove 'lijepih' 40.000 eura.

Reprezentativac Francuske zatvara TOP 5, a lista engleskog portala ima inače 20 imena, tamo su još i primjerice Vincent Janssen i Moussa Sissoko iz Tottenhama te još neka poznatija imena. Iako se s većinom transfera obično pogodi, ovo su eto primjeri kada jednostavno bacite brdo novca u vjetar.

Linker
26. travanj 2024 22:28