Getty Images
STIGAO ODGOVOR LEGENDE

SLAVEN BILIĆ O TRANSFERU O KOJEM BRUJI CIJELA ENGLESKA 'Bio si kapetan, jedan od najboljih igrača Europe toliko dugo... Kamo ćeš otići?'

Piše: Toni RončevićObjavljeno: 23. veljača 2017. 19:01

Legenda Manchester Uniteda Wayne Rooney mogla bi preseliti u Kinu, navode otočki mediji, a u priču o kojoj danas bruji cijela Engleska uključio se i hrvatski stručnjak Slaven Bilić.

Rooneyev agent Paul Stretford otputovao je u Kinu, a prijelazni rok u toj zemlji traje do 28. veljače i nije nemoguće da iskusni nogometaš preseli u neki od tamošnjih klubova. Interes za 31-godišnjaka nije sporan, ali kineski klubovi imaju ograničenje na broj stranaca, pa se kao najrealnije opcije spominju Jiangsu Suning te Tianjin Quanjin koji imaju još nešto prostora za strance.

Zanimljivo, menadžer 'Crvenih vragova' Jose Mourinho tvrdi da nema pojma o potencijalnom transferu Waynea Rooneya, a navodno nije nemoguće da zbog toga Rooney propusti utakmicu protiv Southamptona u nedjelju, u finalu prestižnog Liga kupa.


Wayne Rooney Amazing Goals, skills, Assists... by footballbestskill

Inače, ugovor mu ističe 2019. godine, a na Old Trafford je pristigao prije davnih 13 godina iz Evertona te je sjajnu priču na Old Traffordu zaokružio s 250 pogodaka postavši tako najbolji strijelac u povijesti Manchester Uniteda, a uz to je osvojio i pet naslova prvaka Engleske.

U raspravu o potencijalnom transferu uključio se i Slaven Bilić rekavši:

- On ima 31 godinu, ili koliko... Definitivno ima dovoljnu kvalitetu i dovoljno izbora da ostane u Europi. No, on je već napravio sve i postigao sve, ne mora više nikome ništa dokazivati. Teško je igraču koji je napravio sve, i to s Manchester Unitedom, pronaći ovdje veliki izazov - rekao je Bilić koji smatra da će Rooney u Premierligi teško naći motivaciju.

- Bio si kapetan Uniteda, jedan od najboljih igrača Europe toliko dugo... Kamo ćeš otići? To je njegova odluka. On je legenda Premierlige zajedno s Frankom Lampardom, Stevenom Gerrardom i Thierryjem Henryjem, sve top, top igrači - rekao je Bilić.


Britain Football Soccer - England v Scotland - 2018 World Cup Qualifying European Zone - Group F - Wembley Stadium, London, England - 11/11/16 England's Wayne Rooney Action Images via Reuters / Carl Recine Livepic EDITORIAL USE ONLY. - RTX2T9RE
Reuters / Carl Recine Livepic
Wayne Rooney

-----------------------------------------------------------------------------

Wayne Rooney se naknadno ipak oglasio u poslijepodnevnim satima i objavio da će ostati u klubu iako se naveliko raspravljao o transferu u neki od kineskih klubova.

- Klub prolazi kroz uzbudljivo razdoblje i želim biti dio toga. Nadam se da ću do kraja sezone odigrati što više utakmica i pomoći momčadi na svim frontovima - kratko je izjavio Rooney otočkim medijima.

Linker
20. travanj 2024 09:08