Reuters/Jason Cairnduff
SUOSJEĆA S KOLEGOM

SLAVEN BILIĆ OTVORENO PROGOVORIO O GORUĆEM PROBLEMU PREMIERLIGAŠKIH MENADŽERA 'Nije prvi put da se događa...Moramo se boriti protiv toga!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. kolovoz 2017. 22:49

Slaven Bilić progovorio je o gorućem problemu premierligaških menadžera - igračima koji pokušavaju isforsirati transfer i moći njihovih agenata.

Hrvatski trener West Hama suosjeća s kolegom na klupi Southamptona Mauriciom Pellegrinom u sagi oko transfera Virgila van Dijka.

Uoči međusobnog ogleda dvaju klubova na St. Mary'su Bilić je progovorio o problemi suparničkog menadžera s kojim je i sam osobno jako dobro upoznat. Naime, Van Dijk želi isforsirati odlazak iz Southamptona, a Biliću je problematika itekako dobro poznata s obzirom na 'slučaj Payet' prošle sezone.

"Mi smo bili u toj situaciji prošle godine i nije to prvi put da se događa. To se događa sve više više i više i problemi nisu započeli prošle godine. Na kraju dana to je vaš problem jer ste bez igrača i nešto vam nedostaje na terenu", rekao je Bilić, čiji je klub na kraju prodao Payeta Marseilleu u siječnju ove godine za 25 milijuna funti. Van Dijk je ugovorno vezan za Southampton još pet godina, ali ne trenira s klubom i želi 'dići sidro'.


Manchester United vs West Ham 4-0 All Goals... by gameofsports

"Isto se sada događa i s Coutinhom, Costom i drugima. Pitate me za moć igrača u cijeloj priči. Moć imaju agenti i ona je ogromna. Sve što možemo reći je da se moramo boriti protiv toga. Moramo s time živjeti i pokušati naći najbolje moguće rješenje za klub. A to je teško, jako teško. Nogomet je jednostavan, ali menadžerski posao je jako kompliciran i to je to. Ponekad dobijete, a ponekad izgubite, na terenu i izvan njega", dodao je Bilić u izjavi koju bi vjerojatno potpisali svi premierligaški menadžeri.

Bilićev West Ham je inače u prvom kolu Premiershipa poražen na gostovanju kod Manchester Uniteda sa 4:0, pa će protiv Southamptona loviti prve bodove sezone.

Linker
25. travanj 2024 11:49