Clive Brunskill/Getty Images
PODIGAO JE GLAS KAD JE TREBALO

VELIKI POTEZ SLAVENA BILIĆA KOJI JE ODUŠEVIO OTOČANE 'Ponekad je jednostavno previše! Neke kritike ipak prelaze sve granice...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. veljača 2017. 17:15

U svojoj kolumni za London Evening Standard Slaven Bilić je ustao u obranu svog kolege na klupi Arsenala Arsenea Wengera.

Francuski menadžer u posljednje se vrijeme nalazi na žetsokom udaru kritičara i medija nakon što je Arsenal praktički ispao iz utrke za naslov prvaka i posve je izgledno da će i 13. godinu zaredom za navijače 'topnika' Premierliga ostati nedosanjani san.

"Volio bih nešto reći o Arseneu Wengeru i kritikama kojima je izložen u posljednje vrijeme. Ok, sve je to dio posla, ali ponekad je jednostavno previše. Društveni mediji značajno su pridonijeli intenzitetu kritika i zaista ne razumijem taj osjećaj koji se razvio među nkima, da što više zarađuješ - to bi trebao biti imuniji na kritike. Nije bitno zarađuje li Arsene jedan ili pet milijuna funti. Na kraju dana on je čovjek. Ne radi ovaj posao zbog novca", napisao je Bilić i nastavio.

"Mi svi možemo dobiti otkaz, naravno i možemo podnijeti poštene kritike, ali neke od njih ipak prelaze granicu i mogu se razviti u lov na vještice. Nitko to ne zaslužuje, ponajmanje Arsene. Ne možete reći da je on stvorio Arsenal jer oni imaju sjajnu povijest i bili su blizu vrha puno prije nego li je on došao. Ali činjenica je da je u moderno doba on odveo klub na novu razinu i tamo ga je zadržao", zaključio je hrvatski trener.

LONDON, ENGLAND - DECEMBER 03:  Slaven Bilic, Manager of West Ham United and Arsene Wenger, Manager of Arsenal greet prior to the Premier League match between West Ham United and Arsenal at London Stadium on December 3, 2016 in London, England.  (Photo by Jordan Mansfield/Getty Images)
Getty Images

Nema sumnje kako je ovim potezom Bilić pobrao nove simpatije nogometnih fanova na Otoku, kao i svojih kolega menadžera, ali je pitanje koliko će se ovakva njegova izjava svidjeti samim Arsenalovim navijačima, barem njihovoj većini, koja već dulje vrijeme zagovara Wengerov odlazak zbog dugog premierligaškog posta.

Linker
24. travanj 2024 13:43