Action Images via Reuters / Andrew Boyers / REUTERS
ODABRAO FOUR FOUR TWO

VELIKO PRIZNANJE ZA SLAVENA BILIĆA Nećete vjerovati koga je sve ostavio iza sebe

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. srpanj 2016. 15:19

Trenerske sposobnosti Slavena Bilića prepoznao je renomirani nogometni magazin Four Four Two koji je sastavio popis 50 najboljih trenera u 2016. godini.

Konkretno, Bilić je svrstan na 21. mjesto, ispred Arsenalovog menadžera Arsenea Wengera, a iza sebe je ostavio još mnoge druge uglednike. Među njima su i sada već bivši trener PSG-a Laurent Blanc (24. mjesto, osvojio dvostruku krunu s PSG-om), Didier Deschamps (27., odveo Francusku do finala Eura) ili Fernando Santos (33. mjesto, odveo Portugal do naslova na Euru)...

Four Four Two je svoj izbor temeljio na osnovi postignuća u pet kategorija, taktici, stilu, zabavi, razvoju mladih igrača i osvojenim trofejima. Hrvatski je trener dobio ocjenu 4 od maksimalnih 5 u četiri kategorije, dok je u rubrici osvojeni trofeji valoriziran jedinicom.

"West Ham je napravio značajan iskorak prema naprijed dolskom Bilića. Bivši igrač West Hama već je stekao dobru reputaciju kao trener nakon vođenja hrvatske nogometne reprezentacije i Bešiktaša, a u debitantskoj sezoni u West Hamu zacementirao je tu reputaciju. Bilić je kupovao dobro, transfer Dimitriya Payeta za 10.7 milijuna funti iz Marseillea sada izgleda kao jedan od poslova stoljeća, dok su impresionirala i druga pojačanja poput Manuela Lanzinijua i Michaila Antonija. Rane pobjede protiv Arsenala, Liverpoola, Manchester Cityja i Chelseaja ostavile su traga, a West Ham je postao uzbudljiva napadačka sila za kojom su navijači žudjeli", stoji u tekstu Four Four Twoa.

"Bilić je ljeto proveo plešući po stolovima u tgelevizijskim stucijima i pokazao se kao jedan od najboljih stručnih komentatora", stoji u zaključku teksta.

Linker
26. travanj 2024 04:20