Getty Images
TEŠKO ZA GLEDATI

VIDEO: BILIĆ DOŽIVIO JEDAN OD NAJTEŽIH PORAZA U KARIJERI Gledatelji prije kraja odlazili s Olimpijskog stadiona, pogledajte debakl u Londonu!

ENGLESKA U sjeni derbija između Manchester Cityja i Chelseaja odigran je londonski okršaj u kojem je Arsenal razbio West Ham
Piše: HinaObjavljeno: 03. prosinac 2016. 21:45

Slaven Bilić proživljava najteže trenutke na klupi West Hama. U subotu mu je lekciju očitao Arsenal koji je protutnjao olimpijskim stadionom, bilo je čak 5:1, a većina navijača domaćih prije završetka napustili su stadion.

- Ne želim tražiti isprike, istina imamo ozlijeđenih i skloni smo pogreškama, ali moramo priznati jednostavno nismo dobri. Ovo je veliko poniženje za sve, ispričavam se navijačima i klubu. Imali smo svojih prigoda kod 0:0 i 0:1, ali moram priznati kako nismo imali pravi intenzitet. A kad nemaš pravi pristup onda presuđuje kvaliteta. Iskreno mi cijele sezone nemam onaj intenzitet od prošle sezone, pa čak ni na treningu. Tek povremeno smo na toj razini, zato imamo toliko uspona i padova. Bili smo i prije ove utakmice u teškoj situaciji i ne sviđa nam se to. No igrači nisu bili spremni žrtvu i predanost - izjadao se Slaven Bilić novinarima.

Govor s posljedicama

Taj njegov govor mogao bi se vratiti poput bumeranga, jer prozvao je igrače, a znamo da u krizama glavom plaćaju treneri, a ne nogometaši.

Arsene Wenger bio je vidno sretan nakon uvjerljive pobjede.

- Bili smo odlični i za to smo nagrađeni. Kreirali smo puno prigoda, West Ham ne igra s previše samopuzdanja doma i to smo iskoristili.

Antonio Conte nastavio je svoju impresivnu seriju s Chelseajem, upisao je i osmu uzastopnu pobjedu i zadržao vodeću poziciju na premierligaškoj ljestvici.

- Bilo je vrlo teško, utakmica je do kraja bila otvorena. Obje momčadi imale su puno prilika, a moja momčad je pokazala karakter. Moramo nastaviti raditi i napredovati - rekao je menadžer Bluesa.

Conte je prvi Chelseajev menadžer koji je nanizao osam premierligaških pobjeda u jednoj sezoni nakon Josea Mourinha, koji je imao devet slavlja u nizu u sezoni 2006/07. Statistika je otkrila da je City po prvi put nakon travnja 2009. godine izgubio domaći prvenstveni susret nakon što je imao vodstvo, dok je Guardiola samo u dvije od 14 ligaških utakmica na klupi Cityja ostao bez primljenog pogotka. S druge strane, Chelsea je u zadnjih osam nastupa primio samo dva gola.

Bila je to vrlo uzbudljiva i u većem dijelu neizvjesna utakmica, u kojoj se s obje strane igralo otvoreno i bez kalkulacija. Oba su menadžera na glasu kao sjajni taktičari, a posebno je zanimljivo bilo vidjeti da su i jedni i drugi istrčali s trojicom igrača u posljednjoj liniji. Conte ne odustaje od svoje omiljene formacije 3-4-3 s kojom je i ostvario sjajan pobjednički niz, dok će Guardiola morati još dosta raditi, jer njegova momčad s trojicom otraga djeluje dosta ranjivo, pogotovo kad izađe visoko i suparniku ostavi puno prostora iza svojih leđa.

Upravo na taj način Manchester City primio je posljednja dva pogotka, kad su Willian i Hazard poput brzog vlaka prošli pokraj srpskog braniča Kolarova, koji se definitivno ne snalazi dobro na stoperskoj poziciji. Kod izjednačujućeg pogotka Chelseaja situacija je bila slična, Fabregas je uposlio Costu, koji se lakoćom oslobodio Otamendija i matirao Brava.

Brazilski napadač sa španjolskom putovnicom odigrao je sjajno na Etihadu, nakon pogotka je asistirao Willianu, a i četvrti gol na utakmici djelo je gostujućeg igrača, Cahill je u završnici prvog dijela atraktivnim autogolom matirao svog vratara Courtoisa.

U završnici je City ostao značajno oslabljen za sljedeće razdoblje, Agüero je dobio crveni karton zbog opasnog starta na Luizu, dok je Fernandinho isključen jer je izgubio kontrolu i počeo daviti Fabregasa.

- Šteta što je tako završilo, ispričavam se zbog toga. Čestitam Chelseaju, ali ponosan sam kako smo igrali. Oni su imali samo nekoliko prilika, koje su iskoristili. Mi smo previše promašivali i zato smo izgubili, a ne zbog suca - izjavio je Guardiola.

Zanimljiv detalj je da je u velikoj gužvi uoči isključenja dvojice Cityjevih igrača mirotvorac bio poznati ‘troublemaker’ - Diego Costa...

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
20. travanj 2024 03:08