Slaven Bilić
 Reuters / John Sibley Livepic
SPEKTAKLI U KUPU

VIDEO: SLAVEN BILIĆ LUDUJE, ENGLESKI DIV JE NA KOLJENIMA West Ham je sjajnim golovima srušio Chelsea, delirij na Old Traffordu

U osmini finala Liga kupa West Ham Slavena Bilića pobijedio je Chelsea s 2:1, dok je u velikom gradskom derbiju Manchester United savladao Manchester City 1:0.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. listopad 2016. 15:18

Fantastična večer za Slavena Bilića na Olimpijskom stadionu! U londonskom derbiju West Ham je u srijedu navečer u osmini finala engleskog Liga kupa svladao Chelsea i plasirao se u nastavak natjecanja. Hrvatski stručnjak prošle je sezone slavio protiv Bluesa u Premier ligi na Boleyn Groundu, a sad je uzeo još jedan veliki trenerski 'skalp', nadmudrio je cijenjenog talijanskog trenera Antonia Contea.

Već se po početnim sastavima moglo vidjeti koliku je važnost Bilić dao ovom ogledu. Iako Liga kup nije na vrhu ljestvice prioriteta mnogih premierligaških klubova, West Hamov menadžer nije ulazio u kalkulacije, već je na teren poslao svoju najjaču momčad, jedino je prvog vratara Adriana zamijenio Randolph. I jedni i drugi zaigrali su u sustavu 3-4-3, no Conte je promijenio čak sedam igrača u odnosu na postavu koja je u nedjelju istrčala protiv Manchester Uniteda, ostavio je samo Luiza, Cahilla, Azpilicuetu i Kantea.

Bilo je očito da je utakmica puno važnija Biliću nego Conteu, a za takav je pristup hrvatski stručnjak na kraju i nagrađen prolazom u četvrtfinale. Bila je ovo treća uzastopna pobjeda West Hama u svim natjecanjima, može se zaključiti da je momčad iz istočnog Londona prevladala krizno razdoblje i podigla samopouzdanje uoči teškog raspored koji joj slijedu u nastavku sezone.

Hammersi su bolje ušli u utakmicu te su već u 11. minuti došli u vodstvo. Kapetan Noble ubacio je s lijeve strane, a Kouyate je glavom smjestio loptu u mrežu i izazvao erupciju oduševljenja među domaćim navijačima. U otvorenom prvom poluvremenu bilo je nekoliko prilika s obje strane, ali mreže se nisu tresle.

Nastavak je donio brzi pogodak mladog švicarskog veznjaka Fernandesa koji je lijevom nogom precizno smjestio loptu u Begovićev donji desni kut za povećanje vodstva. Conte je nakon toga u igru uveo Costu, Hazarda i Pedra, redale su se prilike, ali gola nije bilo. Zicere su propustili Willian i Costa, Hazard je pogodio vratnicu, a na drugoj strani nisu pogodili oporavljeni Ayew te Payet. Cahill je u petoj minuti nadoknade ublažio Chelseajev poraz, no nakon toga sudac je označio kraj.

U drugom sudaru Josea Mourinha i Pepa Guardiole, Portugalac je uzvratio Španjolcu za prvenstveni poraz. Manchester United zaigrao je u najjačem sastavu, za razliku od Građana kojima je nedostajalo nekoliko prvotimaca. Zasluženu pobjedu Mourinhovoj momčadi donio je Mata koji je pobjednički pogodak postigao u 54. minuti i to nakon dodavanja Ibrahimovića. Švedskom napadaču bila je ovo prva asistencija u 14. nastupu za United. Guardiolu je ovo bila već šesta utakmica bez pobjede u svim natjecanjima.


Juan Mata Goal HD - Manchester Utd 1 - 0t... by lifefootball

U četvrtfinale su se plasirali Arsenal, Hull, Leeds, Liverpool, Newcastle, Manchester United, Southampton i West Ham, a utakmice su na rasporedu 28. studenoga.

Linker
16. travanj 2024 00:48