Dylan Martinez / REUTERS
TOPNICI U TOP 10

VIDEO: LACAZETTE ZABIO DVA ZA SLAVLJE ARSENALA I MIR WENGERA Show na Emiratesu ipak pripao igraču West Bromwicha koji je skinuo rekord Ryana Giggsa!

Piše: HinaObjavljeno: 26. rujan 2017. 01:03

U posljednjem susretu šestog kola engleskog nogometnog prvenstva Arsenal je na stadionu Emirates pred 59.800 gledatelja pobijedio West Bromwich Albion 2:0, a susret je obilježio Gareth Barry postavši novi rekorder po broju nastupa u Premiershipu.

Arsenal je utakmicu dočekao na 12. mjestu i sa svega jednom pobjedom u posljednja četiri kola. Pobjeda je bila imperativ kako bi se 'topnici' barem malo približili vrhu ljestvice, a Arsene Wenger dobio malo predaha nakon silnih kritika.

Pobjedu Arsenalu donio je dvostruki strijelac Alexandre Lacazette koji je zabio po jedan pogodak u svakom poluvremenu.

Arsenal je poveo u 20. minuti nakon što je Alexis Sanchez iz slobodnog udarca pogodio vratnicu, a francuski napadač pospremio odbijanac. Lacazette je u 67. minuti realizirao kazneni udarac za 2:0.

WBA je imao dvije sjajne prilike i obje je propustio realizirati Jay Rodriguez. U osmoj minuti kod rezultata 0:0 pogodio je vratnicu, a u 38. minuti je njegov udarac s crte izbio Nacho Monreal kada je Petr Čech već bio svladan.

Premda je WBA upisao poraz, Gareth Barry je imao barem malo razloga za zadovoljstvo. Postao je igrač s najviše utakmica u povijesti Premiershipa. Ogled protiv Arsenala bio je njegov 633. nastup u elitnom razredu engleskog nogometa. Igrao je za Aston Villu, Manchester City, Everton i sada je u WBA. Iza Barryja je Ryan Giggs sa 632 utakmice te Frank Lampard sa 609 nastupa.

Na ljestvici vode Manchester City i Manchester United s po 16 bodova, dok je Chelsea na trećem mjestu s 13 bodova. Arsenal je na sedmom mjestu s 10 bodova, a na začelju je Crystal Palace sa šest poraza i razlikom pogodaka 0-13.

Linker
21. travanj 2024 20:53