Action Images via Reuters
TEŽAK POČETAK SEZONE

VIDEO: NOVA DRAMATIČNA UTAKMICA SLAVENA BILIĆA I ŠOK ZA ARSENAL Sudac 'masakrirao' West Ham: Pet golova, isključenje, dva jedanaesterca...

Piše: HinaObjavljeno: 19. kolovoz 2017. 20:30

West Ham United, kojega vodi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, i nakon dva odigrana kola u novoj sezoni engleskog nogometnog prvenstva nema niti jedan bod nakon što je u susretu 2. kola izgubio na gostovanju kod Southamptona sa 2-3 primivši pogodak iz dvojbenog kaznenog udarca u sudačkoj nadoknadi.

Bilić i njegovi igrači nakon poraza u Southamptonu s pravom mogu bili ljuti na suca Leea Masona koji ih je praktički "masakrirao" u subotu. Naime, nakon što su domaći poveli sa 1-0 golom Gabbiadinija (11), Mason je u 33. minuti isključio Arnautovića. Austrijski napadač išao je s visoko podignutom rukom prema stoperu Southamptona, došlo je do laganog kontakta njegova lakta i vrata suparničkog igrača, no dojam je kako je sudac donio prestrogu odluku.

Ubrzo potom Southampton je poveo sa 2-0 iz 11-erca kojega je iskoristio Tadić (38-11m). Ipak, "čekićari" su i s igračem manje uspjeli poravnati zahvaljujući odličnim reakcijama svog napadača Chicharita Hernandeza (45, 74).

I kada se činilo da će West Ham put Londona s bodom, na scenu je ponovno stupio Mason koji je dosudio nepostojeći 11-erac za Southampton u sudačkoj nadoknadi iz kojega je Austin (90+3-11m) osigurao pobjedu domaćem sastavu. "Sveci" nakon dva kola imaju četiri boda.

Liverpool je na svom Anfieldu nakon neuvjerljive igre s minimalnih 1-0 svladao Crystal palace pogotkom Manea (73), a hrvatski stoper Dejan Lovren u igru je ušao u sudačkoj nadoknadi vremena. Liverpool sada ima četiri boda, dok je Crystal Palace i dalje bez bodova.

Manchester United je ranije u subotu s uvjerljivih 4-0 slavio kod Swanseaja postigavši čak tri pogotka u posljednjih deset minuta dvoboja. Vodeći gol za momčad Josea Mourinha postigao je Bailly u 45. minuti uguravši loptu u mrežu, nakon što je poslije ubačaja iz kuta Paul Pogba udarcem glavom pogodio gredu, a lopta se odbila na gol-crtu. Sve do 80. minute gosti su držali minimalno vodstvo, a tada je obrana Swanseaja triput probušena u samo pet minuta.

Prvo je Romelu Lukaku svladao domaćeg vratara Fabianskog nakon asistencije Mkhitaryana. Isti je igrač bio dodavač i u 83. minuti, kad je za 3-0 pogodio Pogba. Konačnih 4-0 postavio je Martial u 85. minuti nakon Pogbinog dodavanja.

Stoke City šokirao Arsenal!

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 2. kola engleskog nogometnog prvenstva Stoke City je na svom terenu svladao Arsenal sa 1-0 (0-0).

Jedini pogodak na utakmici postigao je Jese na samom početku drugog poluvremena, u 47. minuti.

Ostatak susreta protekao je u terenskoj dominaciji Arsenala koji ipak nije uspio stići niti do poravnanja.

Oba sastava nakon dva kola imaju po tri boda.

REZULTATI 2. KOLA:

Swansea City - Manchester United 0-4 (Bailly 45, Lukaku 80, Pogba 82, Martial 84)

Bournemouth - Watford 0-2 (Richarlison 73, Capoue 86)

Southampton - West Ham United 3-2 (Gabbiadini 11, Tadić 38-11m, Austin 90+3-11m / Chicharito Hernandez 45, 74)

Burnley - West Bromwich Albion 0-1 (Robson-Kanu 71)

Leicester City - Brighton&Hove Albion 2-0 (Okazaki 1, Maguire 54)

Liverpool - Crystal Palace 1-0 (Mane 73)

Stoke City - Arsenal 1-0 (Jese 47)

Nedjelja:

Huddersfield Town - Newcastle United

Tottenham Hotspur - Chelsea

Ponedjeljak:

Manchester City - Everton

Rezultati by SofaScore

Linker
16. travanj 2024 12:46