Getty Images
VELIKI LONDONSKI DERBI

VIDEO: ŠTO BILIĆ MOŽE REĆI NAKON OVAKVIH GOLOVA? Hrvat je mogao zakuhati dramu u Engleskoj, ali sve je krenulo krivo od samoga početka

U posljednjoj utakmici 27. kola Premier lige West Ham je kod kuće poražen od Chelseaja 2:1...
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 06. ožujak 2017. 20:29

WEST HAM - CHELSEA 1:2 (Lanzini 90'+2; Hazard 25', Costa 50')

WEST HAM (4-2-3-1): Randolph - Kouyate, Fonte, Reid (od 64. Byram), Cresswell - Noble, Obiang - Feghouli (od 64. Ayew), Lanzini, Snodgrass - Carroll. MENADŽER: Slaven Bilić.

CHELSEA (3-4-3): Courtois - Azpilicueta, Luiz, Cahill - Moses (od 76. Zouma), Fabregas, Kante, Alonso - Pedro (od 65. Matić), Costa, Hazard (od 75. Willian). MENADŽER: Antonio Conte.

----------------------------------------------------------

Slaven Bilić dočekao je Chelsea u relativno komfornoj situaciji, ove sezone već je jednom srušio Bluese u Liga kupu, a sad im je želio pokvariti račune i u prvenstvu. Tottenham i Manchester City su se nedjeljnim pobjedama približili lideru, jasna je bila namjera Antonia Contea da se opet odvoji na 10, odnosno 11 bodova razlike u odnosu na najbližu pratnju i tako napravi novi veliki korak prema naslovu prvaka. Talijan je uspio, uzeo je puni plijen bez većih problema, a Bilićevi momci morat će bodove potražiti protiv nekog ravnopravnijeg suparnika.

Andy Carroll se oporavio i zauzeo svoju poziciju u vrhu napada West Hama u londonskom derbiju, izostali su suspendirani Antonio te ozlijeđeni Arbeloa, Ogbonna, Sakho i Töre, dok su gosti bili kompletni te su na Londonski stadion istrčali u najjačem sastavu. Chelsea je krenuo dosta oprezno, razmišljajući prvenstveno o defenzivi i čekajući priliku iz kontranapada. Hammersi su u početku imali veću inicijativu, češće su boravili na polovici suparnika, a otraga su imali čvrsti blok sa četvoricom u obrani i dvojicom zadnjih veznih.

Bluesi su teško razvijali svoju igru na postavljenu obranu, ali su odlično iskoristili ono u čemu su ove sezone najjači - ubojitu kontru. Igrala se 25. minuta kad je Snodgrass izgubio loptu u suparničkoj trećini. Osvojio ju je Kante i proigrao Hazarda, koji je izmijenio dupli pas s Pedrom, zaobišao vratara Randolpha i plasirao loptu u mrežu za vodstvo lidera Premier lige. A kad Chelsea povede, onda je suparniku jako teško vratiti se u utakmicu jer mora preuzeti više rizika i tako otvoriti još više prostora opasnim Conteovim ofenzivcima.

West Ham je u prvom dijelu ostao bez udarca u okvir, najopasnija je bila Lanzinijeva prijetnja s ruba kaznenog prostora u 40. minuti, kad je lopta prohujala iznad grede. Minutu kasnije Chelsea je imao idealnu priliku za povećanje vodstva, kontru je povukao Hazard, Costa je promašio, udarac Mosesa blokirao je Cresswell, a Pedrov je pokušaj obranio Randolph.

Britain Football Soccer - West Ham United v Chelsea - Premier League - London Stadium - 6/3/17 Chelsea manager Antonio Conte and West Ham United manager Slaven Bilic before the match  Action Images via Reuters / Tony O'Brien Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
REUTERS

Početkom nastavka gosti su poentirali iz prekida i praktički osigurali bodove. Nakon ubačaja iz kuta Obiang je glavom prenio loptu do Coste, koji se našao sam na tri metra od vratiju West Hama i koljenom pogodio za 0:2. Tu je Chelsea 'ubio' utakmicu, njegovi su igrači stekli dodatno samopouzdanje i rutinski priveli susret kraju.

Najbolju priliku za smanjenje rezultata imala je Bilićeva momčad u 61. minuti. Tukao je Feghouli, Moses je odbio, a potom je uslijedila duga akcija koju je završio Fonte, glavom je poslao loptu malo iznad grede. Reid je u 65. minuti morao izaći zbog ozljede, Bilić je pokušao osvježiti napad uvođenjem Ayewa, dok je Conte umjesto Pedra ubacio Matića kako bi pojačao sredinu.

Veliku priliku propustio je Costa u 65. minuti, ali je njegov udarac iz blizine obranio Randolph. West Ham je u nadoknadi stigao do počasnog pogotka, Ayew je uposlio Lanzinija, koji je lijepo pogodio za konačnih 1:2.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
25. travanj 2024 15:15