ction Images via Reuters / Ed Sykes
MOYES NA KLUPI

WEST HAM I SLUŽBENO IMENOVAO NASLJEDNIKA SLAVENA BILIĆA Navijači nisu oduševljeni, kao ni struka, odmah su stigle kritike

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. studeni 2017. 12:12

David Moyes i službeno je naslijedio Slavena Bilića na menadžerskoj klupi West Hama.

Bivši menadžer Evertona, Manchester Uniteda i Sunderlanda potpisao je šestomjesečni ugovor, do lraja sezone.

"Zaista se veselim susretu s navijačima i susretu s njima. Veselim se vidjeti i osjetiti njihovu podršku. Potrebna nam je podrška. Pred nama je velik posao, ali siguran sam da svi zajedno možemo ostvariti rezultate do kraja sezone", rekao je Moyes, koji je 2013. godine potpisao šestogodišnji ugovor s Manchester Unitedom, ali je Old Trafford napustio nakon svega devet mjeseci. Otad je vodio Real Sociedad i Sunderland prije angažmana u West Hamu.

Soccer Football - Premier League - Burnley vs West Ham United - Turf Moor, Burnley, Britain - October 14, 2017   West Ham United manager Slaven Bilic before the match   REUTERS/Peter Powell    EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
REUTERS/Peter Powell

"Imao sam sreće i vodio neke zaista velike klubove, ali tražio sam posao koji će mi dati zaista dobru priliku. Želio sam veliki klub s velikom bazom navijača i West Ham je upravo to", dodao je 54-godišnji Škot koji West Ham od Bilića preuzima u trenutku dok se nalaze na 18. mjestu ligaške ljestvice, u zoni ispadanja, s 9 bodova u 11 kola.

I dok je Moyes sretan zbog preuzimanja klupe West Hama, klupski navijači baš i nisu i čini se da i prije samog angažmana u njega nemaju povjerenja s obzirom na velik broj kritika putem društvenih mreža.

Takav stav zauzima i Stan Collymore, bivši nogometaš Liverpoola. On je Moyesa nazvao 'otrovnom' akvizicijom.

"West Ham mora biti inspiriran. Trebaju nekoga tko ih može voditi. Ali David Moeys je takav ispuhan karakter koji uopće neće dobiti ni priliku u slučaju dva ili tri loša rezultata", napisao je Collymore u svojoj kolumni za Daily Mirror.

Prvi ispit na klupi West Hama Moyes će imati 19. studenog na gostovanju kod Watforda, a pet dana poslije će prvi put voditi momčad kod kuće, na londonskom Olimpijskom stadionu, protiv Leicester Cityja. U dobro mu poznatom okruženju Moyes će biti 29. studenog, kad će West Ham gostovati na Goodison Parku protiv Evertona.

Linker
24. travanj 2024 12:42