Jefferson i Ohandza
 Foto: Jakov Prkic / CROPIX
UGASILA SE LJUBAV

PRIČA SE BLIŽI KRAJU, ALI NIŠTA SE NIJE PROMIJENILO Franck Ohandza ide u Tursku, ali ne produžuje ugovor i u ljeto iz Hajduka odlazi bez odštete!?

Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 06. siječanj 2017. 18:41

Franck Ohandza ušao je u posljednjih šest mjeseci ugovora s Hajdukom, ali ništa se nije promijenilo u pregovorima splitskog kluba i kamerunskog igrača. Ohandzi je Hajduk početkom studenoga prošle godine ponudio produženje ugovora, međutim Ohandzin zastupnik Oliver Koenig nije prihvatio ponudu.

Podsjetimo, Ohandzi je tada ponuđeno 144.000 eura godišnje u bruto iznosu, ali iz njegova tabora tražen je 25 posto veći iznos vodeći se pritom primanjima ostalih napadača iz kadra Bijelih.

U svakom slučaju, ugovor nije produžen, Ohandza je već od Nove godine u prilici razgovarati s potencijalnim novim klubom, jer na Poljudu se za sada ne razmišlja o nastavku pregovora s Kameruncem.

Ipak, Ohandza bi trebao s Bijelima na pripreme u Tursku 23. siječnja. Igrač je Hajduka do kraja lipnja i nema razloga da Hajduk ne koristi Ohandzu u proljetnoj polusezoni hrvatskog prvenstva. Ali, već sada se nazire kraj suradnje igrača i kluba.

Futacs sve ‘pokvario’

Nije to neka novost, jer takav se epilog mogao nagovijestiti još prije dva mjeseca kada su pregovori otvoreni i ekspresno zatvoreni. Međutim, računalo se da bi se protokom vremena mogla dogoditi neka promjena. Ali, nije se dogodila, možda i zbog činjenice da je proradio mađarski napadač Marko Futacs, a Ohandza ostao bez pogotka.

Jalzabet, 210916.
Igraliste NK Jalzabet.
Nogomet, Hrvatski nogometni kup, 1/16 finala,  utakmica NK Jalzabet - HNK Hajduk.
Na fotografiji: Marko Futacs.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Tako se kreiralo ozračje oko Ohandze koji je navijačima Hajduka donio puno radosti u dva ljetna ciklusa europskih kvalifikacija, ali novi ugovor nije na vidiku. Ohandzin menadžer Oliver Koenig nije se izjašnjavao u prvim danima 2017. godine, tek je naglasio “nema novosti glede Franckova statusa”. Još je dodao kako ima ponuda, ali pritom nije precizirao odakle i koje financijske težine. Ali, to su ionako detalji smjera i načina izvjesnog rastanka Hajduka i Ohandze.

U međuvremenu, velikih vijesti sa zimskog mercata nema ni za lijek. Bilo bi lijepo najaviti velika imena, silna pojačanja, ali na prvom okupljanju Bijelih u ponedjeljak poslijepodne neće se naći medijski zanimljivi novaci. Uz već najavljene povratnike s posudbe, te igrača iz B momčadi Bijelih, na prozivku stiže i Ivan Prtajin, 20-godišnji napadač iz Zadra koji je dva mjeseca prošle jeseni proveo na probi u Hajduku. Pojavit će se na prozivci u Bijelom salonu, jer Prtajin je očito zanimljiv struci Bijelih. Činjenica je da je prošao omladinsku školu Udinesea, ali isto tako je razvidno da još nije dobio ugovor na Poljudu. Jedini je bez obveze s Hajdukom, nema čak ni stipendijski, pa je jasno da će prije bilo kakve ozbiljnije priče trebati sjesti za stol i potpisati papire.

Dugo bez utakmica

Prtajin će biti jedan od 35-36 igrača koji se očekuju prvog dana pripremama s Carrillom, ali dva tjedna kasnije u Tursku će poći najviše 28 igrača (25 plus tri vratara). Dakle, svi povratnici s posudbe i igrači iz druge ekipe koji se nađu u ponedjeljak na Poljudu nisu time osigurali i mjesto u autobusu koji u nedjelju 22. siječnja vozi Bijele prema Zagrebu odakle se sutradan polazi za Istanbul pa dalje prema Antalyi.

Split, 171216
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 20. kola MAXtv Prve lige, Hajduk - Dinamo.
Na fotografiji:Joan Carrillo.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
CROPIX

Skroman početak priprema se nazire s naglaskom kako do odlaska u Antalyu nema prijateljskih utakmica. Razlog je jednostavan, nema Hajduk s kim igrati s obzirom na to da svi niželigaši pripreme počinju u kasnijem terminu kada se Bijeli već nalaze u Turskoj.

Od ponedjeljka nas stoga čekaju dva tjedna rada u izolaciji Poljuda, filtriranje kadra u kojem će ove zime priliku primarno dobiti igrači iz lokalnog i hrvatskog okruženja. Stranci su kvotu ionako popunili prošloga ljeta.

Linker
20. travanj 2024 15:24