Suarez
 REUTERS/Albert Gea / REUTERS
'NEMA VRIJEĐANJA ŠPANJOLSKE'

BARCELONI PRIJETI ZATVARANJE CAMP NOUA Predsjednik La Lige poslao jasnu poruku: Slavni stadion mogao bi biti zatvoren ako navijači ne budu oprezni

Piše: HinaObjavljeno: 17. studeni 2017. 19:40

Predsjednik Udruženja španjolskih nogometnih prvoligaša (La Liga) Javier Tebas izjavio je u petak kako navijači Barcelone smiju i dalje izvikivati parole u korist katalonske neovisnosti, ali je i zaprijetio privremenim zatvaranjem stadiona Camp Nou u slučaju "vrijeđanja" Španjolske.

Otkako je održan referendum o katalonskoj neovisnosti 1. listopada, gledatelji na stadionu Barcelone Camp Nou su pojačali svoje aktivnosti vezane za traženje odcjepljenja od Španjolske što je navelo La Ligu da zaprijeti Barceloni mogućim zatvaranjem neke od tribina, pa čak i igranjem utakmica bez gledatelja.

"Danas skandiranje za neovisnošću ne smatramo uvredom ili pozivom na nasilje, ali ako Španjolski nogometni savez odluči kako povike 'Španjolska odj...' treba sankcionirati i s tim se slože nadležna tijela, tada postoji nekoliko stegovnih mjera koje se mogu izreći, a među njima je i zatvaranje Camp Noua", rekao je Tebas.

Linker
18. travanj 2024 09:51