Screenshot: Instagram
IZNENAĐENJE JE UPALILO, ALI...

'BIO JE TO GADAN DAN!' Mateo Kovačić oduševio pa nažalost postao prvi pacijent najnovijeg Realovog pojačanja iz Hrvatske!

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 15. kolovoz 2017. 14:37

Hrvatski vezni nogometaš Mateo Kovačić odigrao je protiv Barcelone veliku utakmicu kojom je Real Madrid došao na korak do osvajanja španjolskog Superkupa, ocjena je španjolskih medija. Trener Zinedine Zidane izvukao ga je iz igre nakon što mu je 23-godišnji vezni igrač signalizirao da ga boli bedreni mišić desne noge. No čini se da će konkurirati i za uzvratni susret u srijedu na Santiago Bernabeuu.

- Tek smo se vratili u Madrid, još je bio svjež, njegov nastup u srijedu nije isključen - rekao je SN-u klupski glasnogovornik.

Kovačić je tako postao prvi pacijent hrvatskog liječnika Nike Mihića, koji je ljetos postao šef liječničke službe Real Madrida. Hrvatskog reprezentativca su u ponedjeljak pregledali njegovi pomoćnici nakon čega je trenirao normalno poput ostalih suigrača.


Mateo Kovacic vs Barcelona (Spanish Super Cup...

Osim Zidanea, koji je istaknuo kako Kovačić uvijek izvršava zadatke, španjolski mediji te publika hvale njegov nastup u Barceloni. U internetskoj anketi Marce 75 posto čitatelja od ukupno 20.929 prikupljenih glasova dalo mu je “odličnu” ocjenu. Zadatak mu je bio čuvati najopasnijeg igrače Barcelone Lionela Messija.

- Tijekom čitavog prvog poluvremena pretvorio su u neugodnu sjenu Messiju. To individualno pokrivanje gotovo je onemogućilo Argentincu da igra - pišu dnevne novine La Vanguardia sa sjedištem u Barceloni.

- Zidaneova taktička novost bila je iznenađujuća. Time je Casemiro imao više prostora prema naprijed.

Dnevne novine AS sa sjedištem u Madridu ističu:

- Kovačić je anestezirao Messija.

Taj dnevnik napominje kako je vezni igrač pratio Argentinca sve do svoje posljednje linije gdje su bili Ramos i Varane.

Messi je, pak, u ponedjeljak istaknuo preko društvenih mreža:

- Gadan dan. No potrebno je dići se i nastaviti. Ovo tek počinje.

Španjolska javna televizija RTVE je objavila:

- Kovačić je uoči sezone bio zapažen na pripremama te uspješno zamijenio kažnjenog Modrića. Vezni igrač je na visini zadatka svaki put kada ga Zidane pošalje na travnjak. Njegova kvaliteta daje ravnotežu momčadi koja u ovom trenutku ima nenadmašivu sredinu terena.

Mateo Kovačić u Realu

74 utakmice

3.658 minuta

3 gola

5 asistencija

9 žutih kartona

1 crveni karton

Linker
16. travanj 2024 12:41