Pablo Blazquez Dominguez/Getty Images / Getty Images
ČUDOTVORAC IZA KULISA

INTRIGANTAN DOGOVOR NA POMOLU Sada su europski gigant, ali ako se ovo ostvari – nitko im vjerojatno više neće biti ravan

Piše: Toni RončevićObjavljeno: 11. ožujak 2017. 10:16

Aktualni prvak Europe Real Madrid nagovara sportskog direktora Seville Ramona Rodrigueza Verdeja zvanog Monchi na dolazak u svoje redove, donose španjolski mediji.

Iako se čini kako kupovina jednog sportskog direktora, tko god on bio, nema baš tako važnu ulogu za rezultat – barem ako ih uspoređujemo s igračima – fantastične odluke koje je Monchi donosio u Sevilli tijekom godina govore suprotno.

Naime, Sevilla je osvojila cijeli niz trofeja posljednjih godina među kojima se kočopere čak tri uzastopne titule u prestižnoj Europskoj ligi (sezone 13/14, 14/15, 15/16), a da priča o Monchiju bude još nevjerojatnija govori i podatak o 'kupoprodajnoj' bilanci Seville: u posljednjih pet godina razlika u zaradi između kupljenih i prodanih igrača iznosi 122 milijuna eura, najviše u Španjolskoj, ali i u svim 'Ligama Petice'.

Football Soccer - Sevilla news conference - Seville, Southern Spain - 04/07/16. Sevilla's sport director Ramon Rodriguez
REUTERS/Marcelo del Pozo / REUTERS

Drugim riječima, radi se o čovjeku koji zna stvoriti 'i ovce i novce', pa ne čudi stoga da je jedan od rijetkih sportskih direktora s odštetnom klauzulom u ugovoru: Tko ga želi kupiti, mora platiti 10 milijuna eura!

I tu u priču ulijeće Real Madrid koji se nedavno javio Sevilli, no sve je još uvijek daleko od realizacije. Priče o prelasku zasad su mahom na razini špekulacija i nagađanja, ali vjerojatno se nitko od navijača kraljevskog kluba ne bi protivio Monchijevu dolasku. On pak zasad održava Andalužane pri samom vrhu Primere (četiri boda za zaostatka za vodećom Barcelonom), ali se oglasio i o potencijalnom transferu.

-Ja sam toliko uzbuđen oko sadašnjosti da o budućnosti ne razmišljam toliko. Mogu sam platiti odštetu ako želim otići iz kluba, ali neću. Imam ugovor sa Sevillom – izjavio je 48-godišnjak, ali isto tako je i izjavio da na ljeto odlazi iz kluba zbog 'osobnih razloga'. Znaju to dobro u Sevilli, nitko ne bježi od činjenice da će vrlo vjerojatno za nekoliko mjeseci morati potražiti novo rješenje.

Football Soccer - Sevilla news conference - Seville, Southern Spain - 04/07/16. Sevilla's new coach Jorge Sampaoli (C) poses with Sevilla's president Jose Castro (R) and sport director Ramon Rodriguez
REUTERS/Marcelo del Pozo / REUTERS

Dotad, ostaje vidjeti kako će se situacija razvijati i hože li Real Madrid uspjeti u ovom zanimljivom transferu s kojim bi zasigurno imali priliku dodatno zablistati na europskom nogometnom nebu...

--------------------------------------------------------------

Najbolje kupoprodajne bilance u Ligama Petice;

Sevilla 122

Lille 121

Udinese 120

Malaga 117

Genoa 108

Linker
19. travanj 2024 13:07