Getty Images
KATALONSKI KLUBOVI BEZ LA LIGE

KAKO BI JEDAN POLITIČKI REFERENDUM MOGAO OKRENUTI NOGOMETNI SVIJET NAGLAVAČKE Rakitić i društvo iz Barcelone bi uskoro mogli zaigrati u Premier ligi?

Piše: Edi DžindoObjavljeno: 30. rujan 2017. 11:21

Barcelona, Espanyol i Girona će gotovo sigurno morati igrati u prvoj francuskoj, talijanskoj ili engleskoj prvoj ligi ukoliko se Katalonija odcijepi od Španjolske na predstojećem referendumu 1. listopada.

Prema glavnom čovjeku La Lige Javier Tebas izričito tvrdi da Barcelona neće imati pravo nastupa u prvom razredu španjolskog nogometa ako većina na referendumu donese samostalnost poznatoj španjolskoj pokrajini.

- Sport nije jelovnik po izboru i stvari se strogo moraju razjasniti. Ako se Katalonija odcijepi, pa se tako i klubovi odcijepe, neće smjeti nastupati u La Ligi – čvrsto i jasno je kazao Tebas.

Soccer Football - FC Barcelona vs Juventus - Camp Nou, Barcelona, Spain - September 12, 2017   Barcelona’s Ivan Rakitic celebrates scoring their second goal with team mates    REUTERS/Susana Vera
REUTERS/Susana Vera

Što onda za Barcelonu i društvo? Španjolski ministar sporta Gerard Figueiras tvrdi da po zakonu postoji rješenje da španjolski prvoligaši na čelu s Barcom imaju šansu ostati u kompetetivnom ligaškom natjecanju.

- U slučaju neovisnosti Barcelona, Espanyol i Girona će morati odlučiti u kojem će prvenstvu igrati – francuskom, talijanskom ili engleskom. Kako već vidimo da velški Swansea igra u Engleskoj, a Monaco u Francuskoj, sumnjam da bi se UEFA po tom pitanju previše bunila – rekao je Figueiras.

Jedan politički referendum mogao bih promijeniti nogometni svijet naopako. Rezultati referenduma 1. listopada odjednom su postali zanimljivi za ljubitelje nogometa diljem svijeta.

Linker
23. travanj 2024 23:34