REUTERS
ŠTO DONOSI SUTRA

KATALONIJA PROGLASILA NEOVISNOST, CIJELA ŠPANJOLSKA STRAHUJE - ŠTO ĆE BITI S BARÇOM, REALOM..? Odgovor je već stigao i neće se svidjeti mnogima!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. listopad 2017. 18:43

Španjolski parlament odobrio je u petak uvođenje izvanrednih mjera u Kataloniji, nedugo nakon što je katalonski parlament izglasao nezavisnost te pokrajine na sjeveroistoku Španjolske, ali to zasad ne bi trebalo utjecati na regularan nastavak španjolskog nogometnog prvenstva.

Pojedini španjolski mediji objavili su jutros kako će u slučaju izglasavanja neovisnosti Katalonije odmah biti odgođena utakmica 10. kola između Reala i Girone (Madriđani u nedjelju stižu na gostovanje kod katalonskog kluba), ali to su ekspresno odbacili i u redovima Reala i Girone.

Trener madridskog kluba Zinedine Zidane izjavio je kako nema razloga za odgodu.

"Ne zabrinjava nas gostovanje u Gironi, osiguranje će biti isto kao i uvijek i nas zanima samo nogomet".

U istim tonovima piše i Marca. Proglašavanje neovisnosti ne bi trebalo utjecati na sportska natjecanja, barem ne u skorijem roku.

"To je dugotrajan proces, u kojem moraju sudjelovati i međunarodne nogometne organizacije UEFA i FIFA, a u ovom trenutku nema bojazni da bi se tako nešto skoro moglo dogoditi i zbog želje samih čelnika Barcelone. Ovo je proces koji bi mogao trajati i duže od šest godina", donosi ugledni sportski dnevnik.

To se, naravno, neće svidjeti velikom broju navijača katalonske momčadi koji mjesecima već priželjkuju potpunu neovisnost.

"Nema nikakve šanse da Barcelona, Espanyol ili bilo koji drugi klub iz Primere odmah bude isključen iz La Lige ili nastupa pod drugom zastavom, baš sve će ostati isto kao i dosad. Po španjolskom zakonu o sportu samo Andora ima pravo sudjelovanja u njenim natjecanjima, a da bi došlo do promjene zakona, i da bi se klubovi iz neovisne Katalonije mogli natjecati u zajedničkoj španjolskoj ligi, potrebno je najmanje šest mjeseci i želja države da promijeni zakonski okvir", zaključuje Marca.

Linker
24. travanj 2024 02:24