Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images
PIŠU ŠPANJOLCI

LUKA MODRIĆ RAZLOG JE ZA VELIKU BRIGU REALA U Madridu nisu zaboravili što mu se dogodilo prije tri godine na okupljanju s Vatrenima

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. studeni 2017. 12:16

"Luka Modrić razlog je za brigu Real Madrida", naslov je teksta koji je osvanuo na naslovnici španjolskog Asa.

O čemu se zapravo radi? Ugledni dnevnik naglašava da bi utakmice Modrića za hrvatsku reprezentaciju protiv Grčke u doigravanju za Svjetsko prvenstvo mogle dodatno iscrpiti kapetana Vatrenih, ali ne samo to.

"U Madridu nisu zaboravili što mu se dogodilo prije tri godine, u studenom 2014. godine u kvalifikacijskom ogledu za Euro protiv Italije. Tada se ozlijedio i nije ga bilo četiri mjeseca...dvije vrlo zahtjevne utakmice, fizički i mentalno, mogle bi uzrokovati Modrićevo preopterećenje. A to brine Real i Zidanea. Francuski trener svjestan je da je Modrić, kojem su već 32 godine, oslonac ove momčad i ozljeda u ovom trenutku bila bi veliki korak unatrag uoči madridskog derbija".

Koliko Zidane pokušava dozirati Modrićevu minutažu najbolje svjedoči činjenica da je propustio posljednju Realovu utakmicu uoči okršaja protiv Grčke, onu protiv Las Palmasa, a posljednja dva okršaja Reala nakon reprezentativnog okupljanja, ona protiv Levantea i Getafea, Zidane ga nije uvodio u igru.

Modrić je ove sezone peti igrač Reala s najvećom minutažom (1135 minuta), a mnogi španjolski novinari vjeruju da u utakmici protiv Atletica sljedećeg vikenda neće biti starter. "Zidane ne želi prejako stisnuti Modrića i želi izvući ono najbolje iz njega, a to je ono što Realu neophodno treba", zaključuje As.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
24. travanj 2024 03:57