David Ramos/Getty Images / Getty Images
INTERVJU ZA FRANCE FOOTBALL

MA, KAKVA SVAĐA, KAKAV TRANSFER?! IZMEĐU RAKITIĆA I TRENERA BARCELONE NEMA NAPETOSTI Hrvat jasno poručio: 'Za njega bih skočio s mosta'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. siječanj 2017. 15:02

Ivan Rakitić nahvalio je trenera Luisa Enriquea i klupsku legendu Xavija Hernandeza u razgovoru za France Football.

Enrique je doveo Rakitića iz Seville kada je preuzeo klupu Barcelone 2014. godine, nakon čega je hrvatski veznjak igrao značajnu ulogu u Barceloninim dvostrukim krunama u sljedeće dvije sezone, te osvajanju Lige prvaka (2014/15). Ali ove sezone Enrique mu daje osjetno manju minutažu i nije započeo utakmicu za katalonski sastav od velikog 'el clasica' protiv Real Madrida. Zbog takve situacije počela su medijska nagađanja o njegovom nezadovoljstvu u Barceloni, neslaganju s Enriqueom i potencijalnom transferu u Manchester City.

Iako se u medijima nagađa kako je odnos između Rakitića i Enriquea narušen, riječi hrvatskog veznjaka to demantiraju.

"Luis Enrique mi je je nevjerojatno pomogao. Dao mi je samopouzdanje od samog početka, kao i mojim suigračima, a to mi je omogućilo da mirno radim. 'Mister' je taj koji je od kluba tražio da me potpiše. Da zatraži da se bacim s mosta za njega napravio bih to bez oklijevanja. S pogledom ili smiješkom daje vam samopouzdanje da uspije", rekao je Rakitić.

Rakitićev odlazak pomogao je Barceloni uslijed odlaska klupske legende Xavija Hernandeza. Rakitić je s Xavijem odigrao jednu sezonu u istom dresu prije njegovog odlaska u katarski Al Sadd.

"Xavi mi je puno dao. Imam za njega samo dvije riječi: 'hvala ti'. Jedino za čime žalim je što sam odigrao samo jednu sezonu s njim. Naučio sam od njega tako puno, na travnjaku i izvan njega, tijekom naših putovanja, u svlačinici. Iskoristio sam svaki trenutak uz njega tijekom te sezone. Ono što je Xavi dao ovom klubu, suigračima i navijačima je jedinstveno", zaključio je hrvatski veznjak.

Linker
21. travanj 2024 01:36