Fotopress/Getty Images
NIJE IM LAKO

'MODRIĆ NIJE MODRIĆ' Zidane strahuje zbog hrvatskog 'maestra': Španjolci se raspisali o velikoj bojazni Real Madrida

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. ožujak 2017. 13:45

"Modrić nije Modrić u posljednjih mjesec i pol", tom rečenicom madridski As započinje tekst posvećen hrvatskom veznjaku Real Madrida i hrvatske nogometne reprezentacije pod naslovom 'Modrić je na minimumu: Njegovo fizičko stanje zabrinjava Zidanea'.

Novinar Asa Carlos Forjanes piše kako Zidanea sve više zabrinjava Modrićevo stanje i činjenica da njegova igra sve manje utječe na igru njegove momčadi. To potkrepljuje statističkim podacima koji kazuju da je Modrićev postotak točnih dodavanja pao s 90.9% na 88.3%, a da mu je prosjek izgubljenih lopti porastao za dvije po utakmici. s 9.7 na 11.5.

U tekstu se navodi da je klasičan primjer za Modrićev pad igre posljednje Realovo gostovanje na San Mamesu kod Athletic Bilbaa. Tada ga je Zinedine Zidane povukao iz igre u 62. minuti i uveo Lucasa Vasqueza uz objašnjenje da je tim potezom želio uvesti obrambenu ravnotežu. Tri minute kasnije Real je primio gol i činjenica je da je Modrić u obrani učinkovitiji od Kroosa. Zidane je očito želio dati hrvatskom nogometašu malo predaha jer strahuje od nove ozljede hrvatskog veznjaka.

Real Madrid's Luka Modric leaves the pitch after an injury during their Spanish First Division soccer match against Malaga at Santiago Bernabeu stadium in Madrid, April 18, 2015. REUTERS/Andrea Comas  - RTR4XVLR
REUTERS/Andrea Comas

"Modrić je prije dva mjeseca ozlijedio bedreni mišić i Zidane strahuje od ponavljanja istog scenarija", piše As.

A valja reći da je pred Realom pakleni raspored u travnju. Dakle, Kraljevi igraju ukupno devet utakmica u travnju, slijede ogledi protiv Alavesa (2. travnja), Leganesa (5. travnja) i Atletica u Primeri (8. travnja), pa derbi protiv Bayerna u Ligi prvaka (12. travnja). Žestoki se ritam nastavlja 15. travnja protiv Sportinga, nakon čega slijedi uzvrat protiv Bayerna (18. travnja), pa El Clasico protiv Barcelone 23. travnja. Posljednje dvije Realove utakmice u mjesecu su one protiv Deportiva (26. travnja) i Valencije (30. travnja).

Linker
18. travanj 2024 06:58