Reuters / Christian Hartmann Livepic / REUTERS
TRENERSKA SMJENA

PARIŠKI DEBAKL PRESUDIO TRENERU IVANA RAKITIĆA? Magični trojac napadača okrenuo mu palac dolje, poznati kandidati za nasljednika

Piše: HinaObjavljeno: 16. veljača 2017. 18:02

Pariški debakl Barcelone u prvom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka po svemu sudeći presudio je Luisu Enriqueu i čelnici katalonskog velikana krenuli su u potragu za novim trenerom.

Enrique je i prije gostovanja na Parku prinčeva bio u problemima zbog blijedih nastupa Barce, međutim nakon uvjerljivog poraza (0-4) od PSG-a čini se kako su čelnici kluba izgubili strpljenje. Dodatan problem Enrique predstavlja činjenica što je i svlačionica izgubila povjerenje. Messi, Suarez i Neymar okrenuli su prst dole i neće se boriti za njegov ostanak na klupi.

Prema vijestima koje stižu s Camp Noua, Enrique neće dobiti otkaz tijekom sezone, ali će u lipnju napustiti klub.

Španjolski mediji pišu kako će veliku ulogu u izboru novog trenera imati Messi koji već mjesecima odbija produžiti ugovor. Nagađa se kako bi argentinski majstor, koji ima ugovor do lipnja 2018., čak mogao napustiti klub ukoliko neće biti zadovoljan izborom novog šef stručnog stožera.

Kao novi trener najglasnije se spominje Jorge Sampaoli. Argentinac je početkom sezone stigao u Primeru i radi čuda na klupi Seville koja se nalazi na trećem mjestu Primere. Bivši izbornik čileanske reprezentacije forsira presing i napadački nogomet i lako bi se uklopio u Barcelonine zahtjeve.

Među kandidatima su i trener Athletic Bilbaoa Španjolac Ernesto Valverde, te Argentinac na klupi Tottenhama Mauricio Pochettino. Mediji spominju i aktualnog pomoćnog trenera Juana Carlosa Unzuea, te Unai Emeryja koji vodi PSG.

Linker
16. travanj 2024 18:48