Jan Kruger/Getty Images / Getty Images
ŠEIK OPALIO PO BARCELONI

ŠPANJOLSKU TRESE NEZAPAMĆENI SKANDAL - 'KATALONSKI ŠLJAM NEĆE VIDJETI NASLOV PRVAKA' Brutalna uvreda dovela u pitanje i regularnost prvenstva!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. travanj 2017. 16:49

'Katalonski šljam neće vidjeti naslov zbog onoga što su rekli o našem treneru Michelu', bila je to objava na Twitteru Malaginog gazde šeika Abdullaha Al Thanija koja je podigla puno prašine u španjolskom nogometu. Naime, između Barcelone i Real Madrida vodi se velika bitka za naslov prvaka u Primeri, a izjava je stvorila problem zbog činjenice da Real i Malaga igraju posljednju utakmicu u sezoni koja bi uvelike mogla odlučivati o novome prvaku.

Ova poruka arapskog gazde bila je upućena jednom navijaču koji ga ja zamolio da pobjede Real u posljednjem kolu, a uvod u pravi 'rat' bila je prethodna izjava trenera Malage i bivše zvijezde Reala, Michela koji je komentirao slavnu utakmicu protiv Tenerifea 1992. godine kada je momčad s Kanara vodio veliki Jorge Valdano.

Situacija je bila slična kao i danas, Real je imao tada bod više od Barcelone i na poluvremenu je vodio 2:0, ali onda je došlo do preokreta koji je donio naslov Barceloni.

'Ja sam puno veći Realovac nego Valdano', kazao je Michel i tako pokrenuo pravu lavinu reakcija i komentara jer je dobar dio javnosti protumačio da Malaga u posljednjem kolu neće ići punim gasom protiv 'kraljevskog kluba'.

O tome može li Malaga zakomplicirati život Realu riječ, riječ, dvije kazao je i trener barcelone Luis Enrique.

'Da moja baba ima kotače, bila bi bicikl', kazao je trener Barcelona što je bilo dovoljno da izazove izazove burnu reakciju malaginog šeika.

Michel se kasnije ispravio, jer je shvatio da je pokrenuo skandal koji dovedo u pitanje i regularnost prvenstva.

'Real je moj klub, ali je i Malaga. Da objasnim što sam mislio. Moram poštovati natjecanje i moji igrači ne bi razumjeli da želim drukčije. Želio bih da odluka o prvaku ne bude u zadnjem kolu. Bolje da dočekam nove prvake nego da nokautiram bivši klub.'

Katalonci su prijavili Malaginog šeika tijelu koje se u španjolskom nogometu bori protiv nasilja, udruzi prvoligaša, savezu te Vijeću za sport.

Linker
18. travanj 2024 20:15