REUTERS
MNOGI SE PITAJU ZAŠTO SU GA PRODALI

TAKO VELIK KLUB, MOŽDA I NAJVEĆI NA SVIJETU, A RADI TAKVE GREŠKE Sad se vidi da je ta prodaja bila krivi potez: 'Zašto? To je pitanje za milijun eura'

REAL MADRID Nakon senzacionalnog poraza od Betisa europski prvak nakon pet kola zaostaje ogromnih sedam bodova za Barcom
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 22. rujan 2017. 17:31

Real kao da kopira Niku Kovača koji bodove osvaja samo na gostovanjima, u pet kola Primere jedine pobjede imao je na strani, u čak tri utakmice na Bernabeu skupio je dva boda. Barcelona juriša, Bijeli zaostaju već sedam koraka, duga je sezona pa Zinedine Zidane ne paničari, ali madridski mediji naveliko su se primili analize - što je pošlo po zlu? Kako je moguće da budu tako dominantni u europskom i državnom Superkupu s Manchester Unitedom i Barcelonom, a onda počnu šepati, te vrate boju u lice najvećim rivalima iz Katalonije i vlastitog grada - Atleticu.

U srijedu je Real igrački bio premoćan protiv Betisa, Luka Modrić specijalno inspiriran u prvom pluvremenu, dirigirao je, namijestio šansu Iscu, sam ušao u dvije prilike, u nastavku je Ronaldo promašio zicer, tresli su vratnice, Carvajal i efektno petom Bale, Adan je izvrsno branio. Htjeli su zabiti i u 74. utakmici u nizu i tako preskočiti domet brazilskog Santosa iz doba Pelea (73), pucali čak 27 puta i - ništa!


Cuplikan gol: Real Madrid - Betis 29/08/2015

S tim jurcanjem za rekodom samo su si stvorili opterećenje, ali podatak da je Lionel Messi postigao jednako pogodaka kao cijeli Real u pet kola prvenstva, govori koliko je Argentinac spremno i fokusirano ušao u natjecanje, a prvaci nisu.

Pritisak na Bernabeuu

Jasno da to neće potrajati, opet će Real dobivati u seriji, ali prije toga normalne su analize.

- Problem je što na Bernabeu, ako na zabijemo rani gol, zavlada anksioznost - tvrdnja je Isca.

Osjeća se pritisak, očito i strah koji generira nervozu, a kako su mnogi suparnici specijalno motivirani u igri s njima, što je kraj bliže, strka je sve veća. Iako, protekle sezone Madriđani su mnoge utakmice dobili baš u smiraju, treba li podsjećati koliko je samo puta Sergio Ramos bio junak.

Real ne igra toliko loše, koliko mu je pala realizacija. Karim Benzema se ozlijedio, Cristiano Ronaldo “odležao” pet utakmica zbog crvenog kartona, Moratu su prodali, centarfora nisu kupili i posljedice se vide.

 Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX / Tom Dubravec / CROPIX

Mate Bilić, koji je trenutačno trener u omladinskom pogonu i ujedno skaut Eibara, o Realu kaže:

- Imali su protiv Betisa pregršt akcija za gol, no nije novost da su doživjeli loš početak. Često ih start košta, ovaj put posebno jer Ronaldo je imao produžen odmor, još mu nedostaje mekoće u realizaciji, tek sad se vidi koliko fali Morata, kojeg su prodali - konstatirao je Bilić.


borja mayoral - luka modric substitute by videomadre

Nedostaje centarfor

- To je velika razlika, sedam bodova nije nedostižno, ali je teško dostižno. Po meni Ronaldo i odlazak Morate, te nedostatak golova povezan s tim su glavni razlozi. Prisjetite se koliko je puta Real lani igrao na knap pa je ulazak Morate prevagnuo. Strašno fali centarfor.

Zbog čega takav klub nije kupio zamjenskog vođu napada?

- To je pitanje za milijun eura. Veliki klubovi više ne kupuju zamjenska rješenja, nego igrače za duži rok.

Bilić je zaključio:

- Ovo je pokazatelj koliko je španjolska liga teška i brza. Barca je dosta tanja od Reala, prije svega u defenzivnom bloku. No, novi je trener, pedantan je i što je najvažnije - Messi nikad nije bi tako gladan. Ovo je za njega sezona najveće istine, priprema se za Barcu i Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Raspored u ligi ih ne treba brinuti: Alaves vani, Espanyol doma, Getafe vani, Eibar doma, Girona vani, Las Palmas doma... idealan itinerar da se vrate pobjedama ako su navikli - u kontinuitetu. Ronaldo će biti samo bolji, a i Benzema se vraća za koji tjedan. Trenutačno ih karta neće, no i to se u sportu brzo može promijeniti.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
26. travanj 2024 08:11