REUTERS/Albert Gea / REUTERS
BORBA PROTIV KORUPCIJE

VELIKA AKCIJA U ŠPANJOLSKOJ! POLICIJA UHITILA PREDSJEDNIKA NOGOMETNOG SAVEZA Osumnjičenog za korupciju: Zajedno sa sinom 'hara' već 29 godina...

Piše: HinaObjavljeno: 18. srpanj 2017. 13:45

Policija je u utorak ujutro upala u sjedište Španjolskog nogometnog saveza u madridskom predgrađu Las Rozas te privela njegovog predsjednika Angela Mariju Villara osumnjičenog za korupciju, izvijestili su španjolski mediji pozivajući se na policijske izvore.

Policijska akcija je još uvijek u tijeku, a pretraženo je više ureda Saveza. Istražitelji sumnjaju da je Villar, koji je 29 godina na čelu saveza, zajedno sa sinom Gorkom Villarom nezakonito stekao novac preko Nogometnog saveza. Osumnjičen je za lažiranje dokumenata, neodgovorno upravljanje organizacijom i činjenje usluga dužnosnicima Saveza kako bi nastavio obnašati funkciju predsjednika. Još uvijek se čekaju službene reakcije.

Angel Maria Villar
REUTERS/Eloy Alonso / REUTERS

Ministar sporta i glasnogovornik vlade Iñigo Mendez de Vigo rekao je gostujući u jutarnjem programu španjolske javne televizije TVE kako je "zakon jednak za sve".

Španjolski mediji, pozivajući se na izvore u policiji, spominju desetak privedenih. Akciju je odobrio sudac Santiago Pedraz na temelju dokaza prikupljenih u posljednjih godinu dana.

Villar je u svibnju dobio novi četverogodišnji mandat za vođenje Saveza, što mu je ukupno osmi mandat na čelu jednog od najutjecajnijih nogometnih saveza u svijetu.

Linker
20. travanj 2024 13:30